fbpx

‘Khayla sayang semua’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Mohamad (duduk, kiri) menziarahi Khayla (tengah) di Taman Pauh Jaya, hari ini. Foto oleh SITI NUR MAS ERAH AMRAN/KOSMO!

SEBERANG PERAI – “Terima kasih kepada semua yang bantu sumbang dana. Khayla sayang semua,” itu kata-kata yang dilontarkan Khayla Adha Mirza Imran,8, yang menghidap penyakit Osteogenesis Imperfecta (OI) atau penyakit tulang rapuh.

Bapanya, Imran Mohd Yusoff, 45, berkata anak bongsu daripada tiga beradik itu memerlukan RM126,000 setahun bagi menampung rawatan Khayla.

“Dua kali dalam tempoh sebulan Khayla perlu disuntik dengan dos penggalak stemcell (stemcell booster) yang berharga RM2,400 bagi setiap suntikan.

“Dua bulan sekali pula, dia memerlukan suntikan ‘blood stemcell’ yang menelan belanja RM11,400 bagi setiap suntikan. Kedua-dua prosedur ini hanya boleh dijalankan di Hospital Gleneagles Ampang,” katanya ketika ditemui pemberita di Taman Pauh Jaya, Bukit Mertajam di sini hari ini.

Terdahulu, Yang Dipertua Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP), Datuk Dr. Mohamad Abdul Hamid hadir menyerahkan sumbangan bagi meringankan beban keluarga terbabit.

Mengulas lanjut, Imran yang berniaga donat bomboloni bersama isterinya, Khairol Niza Zaffarullah Khan, 44, berkata, beliau berharap Khayla akan dapat berjalan seperti kanak-kanak lain suatu hari nanti.

Sementara itu, Mohamad yang juga Timbalan Ketua Menteri 1, berkata Zakat Pulau Pinang (ZPP) memperuntukkan bantuan tanpa tunai bulanan sebanyak RM2,000 dan sumbangan ‘one off’ berjumlah RM30,000 buat Khayla. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI