fbpx
Seorang 'wanita' yang berpaut pada sebuah tebing di Santa Barbara rupanya sebuah patung yang digunakan untuk penggambaran filem. - Twitter

Wanita terkandas di tebing rupanya patung

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SANTA BARBARA, CALIFORNIA – Pasukan anggota bomba di Amerika Syarikat yang dipanggil untuk menyelamatkan seorang wanita berpaut pada sebiji batu besar terkejut selepas  mendapati mangsa sebenarnya adalah patung daripada penggambaran filem, lapor agensi berita United Press International semalam.

Jabatan Bomba Santa Barbara menyatakan, seorang saksi di Pantai Hope Ranch menghubungi talian kecemasan 911 dan melaporkan bahawa dia melihat kelibat seorang wanita yang terkandas  di tepi sebuah tebing tanpa peralatan mendaki.

“Anggota bomba kemudian tiba bersama trak, dron dan kenderaan pelbagai guna namun terkejut apabila mendapati ‘wanita’ tersebut adalah patung yang digunakan dalam penggambaran filem,” demikian ciapan yang ditulis oleh jabatan itu.

Jabatan itu bagaimanapun  berkata, individu yang membuat panggilan itu melakukan tindakan yang betul dengan menghubungi 911.

“Lebih baik menghubungi kecemasan daripada tidak berbuat apa-apa,” kata jabatan itu lagi. -AGENSI

POPULAR