fbpx

Ramai orang Shah Alam kena gangguan air hari ini

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar hiasan

PETALING JAYA – Sebahagian kawasan di wilayah Klang, Shah Alam dan Petaling mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual bermula pukul 6 petang, hari ini.

Pengurusan Air Selangor Sdn. Bhd. (Air Selangor) memaklumkan ia ekoran pelaksanaan kerja-kerja kecemasan pembaikan paip pecah di Jalan Budiman, Seksyen 22, Shah Alam.

Ujarnya, kerja-kerja pembaikan ini dijangka siap pada pukul 4 pagi esok (Isnin) dan bekalan air akan pulih sepenuhnya pada pukul 6 pagi, Selasa.

“Bekalan air akan mula disalurkan kepada para pengguna secara berperingkat-peringkat apabila kerja pembaikan telah siap dan sistem agihan utama bekalan air telah distabilkan.

“Tempoh masa pemulihan bekalan air di kawasan-kawasan yang terjejas adalah berbeza bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Senarai kawasan yang akan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual.
Senarai kawasan yang akan mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual.

Tambah Air Selangor, lori-lori tangki air akan digerakkan ke kawasan-kawasan yang terlibat bagi memberikan bantuan bekalan air kepada pengguna yang terjejas.

“Keutamaan diberikan kepada premis-premis kritikal seperti hospital, klinik, pusat dialisis dan upacara pengebumian di sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini,” katanya.

Dalam pada itu, Air Selangor berkata perkembangan berkaitan dengan insiden ini akan dimaklumkan dari semasa ke semasa menerusi semua medium khususnya media sosial. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI