fbpx

Kebenaran permit import beras Thailand manfaat 7.2 juta ahli koperasi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Abdul Fattah semasa menyampaikan ucapan perasmian MAN 2024 Kelantan di sebuah hotel di Kota Bharu, hari ini. Foto KAMARUL BISMI KAMARUZAMAN

KOTA BHARU – Kelulusan permit mengimport beras dari Thailand dijangka memberi manfaat kepada 7.2 juta ahli koperasi di negara ini sekali gus meningkatkan kadar perolehan dalam sektor tersebut.

Presiden Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa), Datuk Seri Dr. Abdul Fattah Abdullah berkata, ia salah satu usaha yang digerakkan Angkasa untuk membantu ahli koperasi mendapatkan bekalan makanan asas dengan mudah.

Menurutnya, sehubungan itu, pihaknya sedang menunggu keputusan daripada pihak kerajaan berkait kelulusan permit mengimport beras dari Thailand.

“Angkasa sebelum ini telah memanjangkan hasrat tersebut kepada Menteri Pembangunan Usahawan Dan Koperasi, Datuk Ewon Benedick selepas mengadakan perbincangan dengan pihak koperasi baru-baru ini.

“Saya berharap menteri dapat membincangkan perkara tersebut dengan Menteri Koperasi Thailand pada persidangan Asia Pasifik yang sedang berlangsung di Jordan ketika ini,”katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Mesyuarat Agung Negeri (MAN 2024) Kelantan di sebuah hotel, di sini hari ini. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI