fbpx
Konsert bertaraf dunia UNIC itu bakal mempertemukan semua bekas anggota yang pernah bersama kumpulan itu 8 Oktober nanti.

Tiket konsert UNIC licin, produksi buka tiket atas talian

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Lebih dua dekad mewarnai industri muzik nasyid negara, kumpulan UNIC buat pertama kalinya bakal menggabungkan semua bekas ahli kumpulan itu dalam satu konsert, REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical Oktober depan.

Menurut Dr. Fitri Haris selaku pengarah konsert bersama Fakhrul dan Bazli UNIC, kemunculan ahli-ahli REUNIC yang lengkap dan sambutan yang memberangsangkan daripada peminat membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf dengan genre muzik yang lain.

Justeru, mereka memutuskan untuk mengadakan konsert REUNIC Live In Concert The Finale See You Di IPT The Musical di lokasi bertaraf dunia bertempat di Zepp, Kuala Lumpur, 8 Oktober ini.

“Buat kali pertama, sebuah konsert nasyid diadakan di lokasi acara bertaraf dunia. Mungkin ada yang bertanya, mengapa Bukit Bintang dan bukan di Institut Pengajian Tinggi (IPT)?

“Pemilihan tempat di Bukit Bintang membuktikan bahawa nasyid juga mampu bersaing setaraf muzik arus perdana yang pernah diadakan di situ seperti kumpulan Search, Bunkface dan artis-artis antarabangsa yang lain lantas menaikkan martabat nasyid di mata dunia,” katanya.

Mengambil tema adaptasi telemovie See You di IPT oleh UNIC pada tahun 2004 dan membawakannya terus di atas pentas mega, konsert ini pastinya akan menggamit nostalgia penonton yang hadir.

Tidak sekadar UNIC, konsert tersebut juga bakal dimeriahkan dengan kemunculan khas selebriti terkenal seperti Bell Ngasri, Bienda, Zizi Kirana, Mawi dan Anas Tahir.

Walaupun tiket secara fizikal sudah habis terjual, konsert yang turut mendapat sokongan dana melalui Geran Dana Kandungan Digital yang dikeluarkan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia serta ditaja Kumpulan Megaklinik Zahran turut memenuhi perminataan peminat yang tidak dapat hadir.

Menerusi inisiatif tersebut, peminat yang tidak dapat hadir menyaksikan secara live (langsung) boleh mendapatkan tiket dan menontonnya secara dalam talian.

Tiket konsert bagi tontonan dalam talian boleh dibeli menerusi pautan http://t2u.asia/e/2844 dan akan ditayangkan sehari selepas Konsert LIVE REUNIC The Finale iaitu pada 9 Oktober, tepat pukuk 9 malam.

Tidak hanya berhibur, penonton turut boleh membeli tiket sambil beramal kerana sebahagian daripada hasil pembelian akan disalurkan terus ke tabung kemanusiaan Cinta Gaza Malaysia. – KOSMO! ONLINE

POPULAR