fbpx
KPAH tidak sabar untuk turun berlatih di padang selepas menjalani kuarantin wajib di Kuala Lumpur dan tiba di Alor Setar kelmarin. – TWITTER KDA FC

Kpah teruja kehadiran pemain baharu KDA FC

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Oleh MOHD. RAFIE AZIMI

PENYERANG utama Kedah Darul Aman (KDA FC), Kpah Sherman mengakui cukup teruja dengan kehadiran pemain-pemain baharu dan cukup berkualiti bagi membantu menambah kekuatan pasukan itu pada musim ini.

Menurut pemain berasal dari Liberia itu, dia menyanjung usaha pihak pengurusan dan jurulatih dalam mendapatkan pemain-pemain baharu tersebut.

“Saya baru kembali ke Kedah selepas kuarantin di Kuala Lumpur. Melihat barisan pemain baharu, jujurnya saya teruja untuk bergandingan dengan mereka.

“Selepas menjalani kuarantin, saya tidak sabar untuk berlatih. Saya sudah bersedia memberikan 100 peratus buat pasukan ini,” katanya ketika ditemui pemberita di Alor Setar semalam.

Pada musim ini, KDA FC diperkuatkan dengan kehadiran pemain lincah dari Lebanon, Rabih Ataya dan pemain kebangsaan Singapura, Anumanthan Mohan Kumar.

Kedua-dua pemain itu dijangka memberi impak buat pasukan kerana masing-masing memiliki rekod cemerlang ketika beraksi buat pasukan UiTM FC dan Hougang United pada musim lalu.

Mengulas lanjut Kpah berkata, dia yakin Kedah mampu untuk meraih piala musim ini selain melangkah jauh dalam cabaran Piala AFC.

“Kedah merupakan pasukan yang baik dan saya sentiasa memiliki kepercayaan kepada setiap anggota pasukan. Kini kami masih ada tempoh kira-kira sebulan untuk memantapkan pa­sukan dan saya percaya, banyak perkara boleh dilakukan dalam tempoh itu.

“Saya sayangkan pasukan ini dan akan sentiasa berusaha me­lakukan yang terbaik buat KDA FC sesuai dengan sorakan yang sering dilaungkan peminat iaitu ‘Pulun Kedah Pulun’,” katanya.

BERITA BERKAITAN