fbpx

[VIDEO] ‘Straw beras’ jadi pasta untuk hidangan hujung bulan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Tangkap layar straw beras diolah menjadi menu hujung bulan.

PETALING JAYA – Tindakan seorang lelaki yang berkongsi resepi hidangan hujung bulan menggunakan straw yang diperbuat daripada beras mendapat perhatian netizen.

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok @nosuganowori, lelaki berkenaan dilihat menggunakan straw dari sebuah syarikat menjual air terkemuka dan mengolah bahan berkenaan sebagai pasta.

Dalam video tersebut, lelaki itu menunjukkan straw berkenaan yang sudah direbus lalu dipotong kecil, ditambah sedikit sos dan keju telah ‘mengagumkan’ netizen.

Tinjauan di ruangan komen mendapati, rata-rata netizen berkongsi pandangan mereka dan ada yang mahu mencubanya sendiri dengan menu lain.

“Nak cuba la bang. Hujung bulan kan?,” komen @faizidalaiil.

“Menu baru hujung bulan. Tak ada la makan maggi ja,” komen @imanina_insafi.

”Kalau digoreng terus jadi keropok, ditabur dengan serbuk keju, kari ke seaweed ke lepas tu layan sambil tengok televisyen,” komen @redhuanredza.

Namun, ada netizen yang menasihati dan tidak menggalakkan orang ramai untuk memakan straw tersebut walaupun bahan pembuatannya adalah berasaskan beras.

“Tak digalakkan makan, walaupun diperbuat daripada beras,” komen @sugarishbutter.

@nosuganowori Sape ade lebih straw boleh ler sedekah kat aku, hujung bulan boleh ler makan #fyp ♬ 3 minutes cooking song(863632) – furufuru

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI