fbpx

PM lulus semua permohonan pembangunan Perlis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
ANWAR melihat model projek pembangunan PIP di Kompleks Dewan Undangan Negeri di Kangar hari ini.

PADANG BESAR – Kerajaan negeri berterima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana meluluskan kesemua permohonan peruntukan pembangunan yang dimohon.

Menteri Besar Perlis, Mohd. Shukri Ramli berkata, pihaknya mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Anwar kerana secara dasarnya meluluskan peruntukan projek pembangunan negeri bernilai ratusan juta ringgit.

“Terima kasih kepada Perdana Menteri kerana meluluskan semua permohonan pembangunan negeri walaupun hanya separuh hari sahaja berada di Perlis.

“Semua projek yang dimohon yang mempunyai nilai besar akan dibawa ke mesyuarat Kabinet pada Rabu ini melibatkan jumlah ratusan juta ringgit,” katanya ketika ditemui selepas menunaikan solat maghrib bersama Anwar di Masjid Nurul Huda di Felda Chuping, di sini hari ini.

Terdahulu pada sebelah petangnya, Anwar dalam lawatan kerja ke negeri ini untuk hadir mendengar taklimat pembangunan negeri di Kompleks Dewan Undangan Negeri Perlis di Kangar.

Beliau kemudiannya meluangkan kira-kira 20 minit menyantuni peniaga dan pengunjung Bazar Ramadan Persiaran Wawasan sebelum menghadiri Majlis Berbuka Puasa Madani Peringkat Negeri Perlis di Felda Chuping.

Menurut Mohd. Shukri, antara butiran dibincangkan dan akan diangkat ke mesyuarat kabinet adalah peruntukan mesin pengimbas di Pelabuhan Darat Perlis (PIP) bernilai RM40 juta.

“Selain itu, permohonan kerajaan negeri untuk projek pembangunan adalah pembinaan jambatan Sungai Baru selain tambahan kepada projek pembinaan Kompleks Imigresen, Kastam, Kuarantin dan Keselamatan (ICQS) Wang Kelian bernilai RM14 juta.

“Selain itu, Perdana Menteri juga meluluskan tambahan peruntukan mengurus bernilai kira-kira RM100 juta dan kita mengharapkan ianya diluluskan di peringkat mesyuarat Kabinet,” katanya. – KOSMO! ONLINE.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI