fbpx
Mayat Thineswaran tiba di jeti nelayan Kanchong Laut, dekat sini hari ini.

Mayat nelayan jatuh laut ditemui terapung

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KLANG – Seorang nelayan yang dilaporkan hilang empat hari lalu selepas terjatuh ke dalam laut apabila bot dinaiki dipukul ribut ditemui lemas hari ini.

Mayat K. Thineswaran, 27, ditemui orang awam pada kedudukan kira-kira 7.1 batu nautika barat daya muara Sungai Langat, di sini pukul 12.50 tengah hari.

Timbalan Pengarah Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Selangor, Komander Maritim Norihan Ngah berkata, pihaknya yang menerima maklumat telah menugaskan bot Pengawal 26 ke lokasi tersebut dan menemui mayat lelaki itu dalam keadaan terapung.

Katanya, mangsa adalah seorang nelayan tempatan berasal dari Banting.

“Dia dikatakan telah keluar ke laut tanpa memakai jaket keselamatan dengan menggunakan bot jenis pukat hanyut bersama seorang rakannya sebelum dilaporkan terjatuh ke laut akibat cuaca buruk.

“Pengawal 26 telah membawa mayat tersebut ke Jeti Nelayan Kanchong Laut sebelum disahkan keluarga mangsa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau memberitahu, mayat lelaki itu seterusnya diserahkan kepada pihak polis untuk dibawa ke Hospital Banting bagi
tindakan lanjut.

Justeru, Norihan menjelaskan Operasi Carilamat kemudian ditamatkan pukul 3.30 petang tadi dan Pos Hadapan Carilamat di Rumah Penginapan Persekutuan Morib juga telah dibubarkan.

Kosmo! sebelum ini melaporkan Thineswaran dikhuatiri lemas apabila terjatuh ke dalam laut selepas bot dinaiki dipukul ribut di persiaran laut Kanchong Laut Gold Coast, Tanjung Sepat di sini, Jumaat lalu. – K!ONLINE

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

 

POPULAR