fbpx

Pendaftaran AstraZeneca dibuka semula palsu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Mesej tular tempahan untuk vaksin AstraZeneca telah dibuka semula seperti disebarkan di laman media sosial sejak semalam disahkan palsu.

PETALING JAYA – Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin Covid-19 (JKJAVMY) menafikan satu mesej tular yang mendakwa tempahan vaksin AstraZeneca telah dibuka di seluruh negara.

JKJAVMY melalui satu ciapan di Twitter rasminya berkata, pautan yang disertakan dengan mesej itu juga hanyalah untuk pendaftaran vaksinasi, bukan untuk menempah vaksin AstraZeneca.

“Pendaftaran vaksin AstraZeneca belum dibuka. Pautan yang tersebar di WhatsApp adalah untuk pendaftaran vaksinasi, bukan untuk tempah AstraZeneca. Tempahan belum dibuka lagi.

“Bagaimanapun, untuk tempah AstraZeneca, anda perlu daftar untuk vaksinasi. Jadi, boleh daftar dahulu jika belum,” katanya.

Jawatankuasa itu turut menasihatkan orang ramai supaya berhati-hati dengan mesej palsu tersebut dan hanya mendapatkan maklumat sahih menerusi laman web atau media sosial mereka di Facebook, Instagram atau akaun @JKJAVMY untuk Twitter. – K! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI