fbpx
Sebuah kereta yang rosak teruk selepas dihempap sofa dan tong gas yang dibaling suspek dalam kejadian di pangsapuri Taman Melaka Baru, Batu Berendam di sini, hari ini.

Baling sofa, tong gas geram cuti tak diluluskan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Sofa yang dicampak suspek dari tingkat lima pangsapuri di Taman Melaka Baru, Batu Berendam, di sini, hari ini.

MELAKA – Seorang lelaki bertindak membaling sofa dan tong gas dari tingkat lima pangsapuri rumahnya di Taman Melaka Baru, Batu Berendam di sini, hari ini selepas berang permohonan cutinya tidak diluluskan.

Bagaimanapun tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian kira-kira pukul 1.30 pagi itu.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, hasil siasatan awal, lelaki berusia 25 tahun itu bertindak agresif selepas mendapat tahu permohonan cutinya tidak diluluskan oleh majikan.

“Difahamkan dia membuat permohonan cuti itu untuk pulang ke kampung halaman bagi menziarahi bapanya yang sakit.

“Berang permohonannya ditolak, lelaki tersebut bertindak membaling sofa dan tong gas masak dari tingkat lima ke bawah,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tong gas turut dicampak oleh suspek.

Mengulas lanjut, Afzanizar berkata, bagaimanapun barang-barang tersebut hanya mengenai kereta penduduk di kawasan itu.

“Nasib baik ketika kejadian tiada individu berada di laluan tersebut dan barang-barang yang dibaling telah menghempap beberapa buah kereta yang diparkir di bawah.

“Susulan kejadian kita telah menahannya sebelum dihantar ke Hospital Melaka kerana dipercayai dia menghidapi sakit mental,” katanya.-K! ONLINE

POPULAR