fbpx

Berat Along susut 30kg, perut ada benjolan – Farah Cie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Farah Cie (tiga dari kiri) melawat Muhammad Nur Hadith atau Along malam tadi.

PETALING JAYA – “Alhamdulillah Along semakin sihat cuma di bahagian perut Along ada benjolan dan mengeras,” demikian perkongsian Ustazah Farah Cie berhubung keadaan terkini pengawal peribadinya, Muhammad Nur Hadith yang terkena tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 baru-baru ini.

Wanita itu memaklumkan, dia menziarahi Muhammad Nur Hadith yang dipanggil Along malam tadi selepas tidak berkesempatan melawatnya di Unit Rawatan Rapi Hospital Cyberjaya susulan tidak dibenarkan pihak hospital.

“Malam ini (tadi) saya dapat ziarah Along serta bersembang dengan Along. Doktor beri janji temu seterusnya pada November ini. Bagi saya terlalu lama untuk Along dapatkan rawatan seterusnya.

“Perut Along mula membuncit seperti ada benda mengeras dalam bahagian perut. Saya tengok pun sudah rasa ngilu. Bayangkan jika peluru itu kena pada saya, sudah tentu bayi dalam kandungan saya akan meninggal dan kesihatan saya juga merosot seperti Along,” katanya pada hantaran Facebook.

Farah Cie berkata, dia terhutang nyawa dengan Along kerana sewaktu kejadian itu, pengawal peribadinya yang memegang tanggungjawab menjaga klien turut teringat pesanan ibu wanita tersebut.

“Jaga saya baik-baik. Along tidak mengelak apabila diacukan pistol dan mengambil langkah terus menghalang saya daripada terkena tembakan itu.

“Kini Along sudah seperti keluarga saya dan tanggungjawab saya. Along tidak dapat bekerja seperti biasa, tidak boleh kerja lasak dan apabila berdiri atau berjalan sudah terlalu cepat keletihan.

“Berat Along susut sebanyak 30 kilogram. Mungkin berat Along tidak akan naik kerana nafsu makan berkurang dan bila makan sudah cepat penat. Banyak perubahan pada diri Along sebelum dan selepas terkena tembakan ini.

“Sungguh saya terhutang nyawa kepadanya. Bagi saya Along layak diberi penghargaan kerana berani dan bertanggungjawab memegang amanah dalam tugasan,” katanya.

Wanita itu turut memohon semua supaya mendoakan kesihatan Along lebih-lebih lagi pengawal peribadinya mempunyai tanggungjawab terhadap isteri serta tiga anak termasuk seorang daripadanya bakal lahir pada November ini.

Pada April lalu, Kosmo! melaporkan seorang lelaki nekad melepaskan tembakan sebanyak dua kali di Balai Ketibaan KLIA 1, Sepang pada awal pagi.

Dalam kejadian pukul 1.30 pagi tadi, seorang pengawal peribadi turut tercedera akibat terkena tembakan tersebut. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI