fbpx

Arwah pernah cakap dia ada masalah jantung – Ashira Aziz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PENYANYI terkejut dan tidak menyangka apabila menerima berita kematian bekas suaminya iaitu Allahyarham Bad Indigo kerana serangan jantung.

PETALING JAYA – Penyanyi Ashira Aziz terkejut dan tidak menyangka apabila menerima berita kematian mengejut bekas suaminya iaitu penyanyi Allahyarham Bad Indigo yang dikhabarkan meninggal dunia hari ini.

Ashira atau nama lengkapnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 39, ketika dihubungi Kosmo! Online memberitahu, dia dimaklumkan oleh penyanyi, Liza Hanim bahawa arwah meninggal dunia akibat serangan jantung ketika berada di tempat kerjanya.

“Arwah meninggal kena serangan jantung dekat tempat kerja. Difahamkan arwah masih ada di sana (tempat kerja) dan belum dibawa ke hospital,” katanya kepada Kosmo! Online.

Ujar Ashira, ketika masih bergelar isteri kepada Bad, bekas suaminya itu pernah memberitahu tentang masalah jantung yang dihidapinya, selain turut menunjukkan ubat-ubatan (berkaitan jantung) yang perlu dimakan jika berlaku serangan mengejut.

“Sebelum ini arwah memang ada cakap dia ada masalah jantung. Dia juga pernah tunjukkan saya ubat-ubatan yang dia makan supaya saya tahu jika terjadi apa-apa padanya.

“Tapi dia ada beritahu juga, sudah lama tidak mempunyai apa-apa masalah pada jantungnya. Namun sudah ajalnya begitu,” jelas Ashira.

Pada masa sama, bekas Bintang program Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) itu berkata, dia sudah lama tidak berhubung dengan arwah, sejak mereka berpisah pada Jun tahun lalu dan membawa haluan hidup masing-masing.

Bagaimanapun, melihat pada beberapa perkara yang dikongsikan bekas suaminya itu dalam media sosial, Ashira gembira apabila melihat lelaki itu semakin sihat dan cergas, berbanding ketika dia jatuh sakit.

“Saya sudah lama tidak berhubung atau berjumpa dengan arwah sejak berpisah. Masing-masing bawa haluan sendiri. Tapi saya nampak perubahan arwah makin sihat dan baik menerusi perkongsiannya dalam TikTok.

“Tapi tidak sangka pula, hari ini arwah telah pergi buat selama-lamanya,” kata Ashira.

Terdahulu, Ashira pernah mendirikan rumah tangga dengan Bad atau nama lengkapnya Badrul Izhan Yeop Abdullah pada 11 Mac 2021.

Sayangnya, perkahwinan mereka menemui titik noktah apabila masing-masing sepakat memilih berpisa sekitar Jun lalu.

Hari ini, dunia hiburan dikejutkan dengan berita kematian penyanyi itu yang dikongsikan oleh penyanyi, Liza Hanim menerusi hantaran dalam InstaStory.

Difahamkan, arwah meninggal dunia di bengkel kereta tempat dia bekerja di Ampang, pukul 7 petang sebentar tadi.– KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI