fbpx
Motor 125R arwah bapa @CallMeManap yang hilang sejak semalam.

Motosikal arwah bapa motor hilang di Setapak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Akibat motosikal peninggalan arwah bapa hilang, seorang pengguna TikTok dikenali Manap (@CallMeManap) meminta netizen membantunya mencari motosikalnya yang hilang di depan pondok pengawal berhadapan Kondominium PV20 Setapak semalam.

Menurutnya, motosikal jenis Yamaha 125Z berwarna perak bernombor plat kenderaan JGB4920 hilang dan dia menyedarinya apabila mahu bergegas pergi ke tempat kerja.

“Assalamualaikum, minta jasa baik kamu semua kalau ada ternampak motosikal ini tolong beritahu saya, saya dah menggigil ni nak pergi kerja tengok motor hilang.

“Sesiapa yang terambil minta kembalikan kepada saya sebab motor tu saya guna untuk mencari rezeki,” luahnya dalam satu hantaran video.

Katanya, motosikal tersebut sangat berharga kerana merupakan peninggalan arwah bapanya dan digunakan untuk mencari rezeki.

Dalam pada itu, netizen turut bersimpati atas apa yang menimpa lelaki berkenaan dan mendoakan agar semuanya dipermudahkan.

“Semoga dipermudah urusan awak dik, moga ada rezeki untuk dapat balik motor tu. Insya Allah,” komen @SyakirahRosli1494.

“Harap jumpa tapi kalau tak jumpa nak pakai duit kita derma ramai-ramai,” ujar @duckyrafiq.

Sementara itu, netizen juga mengutuk tindakan pencuri tersebut dan menyifatkan ia perbuatan sangat tidak bermoral. -KOSMO! ONLINE.

POPULAR