fbpx

Niat tunjuk ‘body’, bukan nak beriadah sangat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar sekumpulan berbasikal hanya hiasan semata-mata.

PETALING JAYA – Trend beriadah dengan menunggang basikal sudah menjadi pilihan bagi rakyat Malaysia sejak kebelakangan ini.

Bukan menjadi halangan mahupun masalah bagi yang betul-betul meminati riadah cara ini apabila harga basikal mencecah ribuan ringgit di pasaran.

Bukan hanya diminati oleh golangan lelaki, malah orang wanita juga turut meminati cara riadah berbasikal ini.

Namun apa yang menjadi pendebatan di media sosial adalah cara pemakaian golongan wanita yang dilihat sedikit ketat seperti ingin menunjuk bentuk tubuh mereka.

Rata-rata orang ramai menyifatkan golongan ini sebenarnya bukan betul-betul untuk beriadah namun hanya untuk menunjukkan ‘body’ mereka semata-mata.

“Memang aku pelik, beriadah naik basikal bukan jauh sangat, jumpa tiang api berhenti ambil gambar buat video TikTok.

“Tunjuk dekat sosial media dengan pakai ketatnya lagi, ini kalau suami sendiri pun izinkan memang jadi masalah lah, ingat gambar di media sosial semua orang boleh tengok,” jelas Padilah Nawi.

“Dah jadi trend benda ni, apa yang nak ditunjuk pun aku tak tahu. Ada je orang pakai longgar sikit. Tak perlu nak pakai ketat sangat.

“Cuba tahu dosa sikit, ni ada juga orang perempuan yang ‘ride’ bersama kawan-kawan lelaki, lagi ‘syok’ la kawan-kawan dia,” jelas Aiman Ripin. – Kosmo! online.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI