fbpx

Tamat kuarantin, Caprice ‘isytihar’ perang terhadap predator seksual, munafik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
SEHABISNYA tempoh kuarantin, Caprice sepertinya tidak sabar untuk 'keluar' meneruskan misinya yang belum selesai.

PETALING JAYA – Selepas menjalani kuarantin selama 14 hari, penyanyi rap dan aktivis kemanusiaan sensasi, Caprice akhirnya menanggalkan gelang tangan atau tag kuarantin hari ini.

Caprice atau nama lengkapnya, Ariz Ramli,  berkongsi perkara tersebut menerusi satu entri berbentuk video dalam InstaStory sebentar tadi.

Kuaratin tamat satu hal, namun satu satu perkara lagi yang menariknya apabila beberapa jam sebelum ‘dibebaskan’, lelaki berusia 33 tahun itu turut mengisytiharkan perang terhadap beberapa golongan yang telah mencemar kesucian agama dan bangsa, termasuk pedofilia.

“Tomorrow (hari ini) saya bebas. Hari ini adalah permulaan perang saya melawan predator seksual, pedofilia dan orang-orang munafik.

“Saya tidak akan pernah berhenti selagi orang itu tidak meringkuk dalam penjara. Ingat itu,” katanya.

Pelantun lagu Lenglui itu turut menasihatkan agar masyarakat supaya tidak menjadikan ugutan bunuh sebagai jenaka atau sekadar permainan kandungan media sosial.

“Mungkin untuk sesetengah orang, ugutan bunuh, cabar jangan masuk Penang (Pulau Pinang) atau Pahang atau mana-manalah yang mereka nak ‘claim’ atau nak tunggu kita depan pagar KLIA, atau nak tunggu depan pejabat, satu perkara yang lawak.

“Tak lawak. Semua itu dibuat orang mereka yang memiliki akaun (media sosial) yang betul. Pejabat saya public (terbuka), kereta saya terbuka. Mungkin kalau kalian atau ahli keluarga dapat ugutan bunuh, mesti akan marah juga,” coretnya.

TANGKAP layar InstaStory Caprice.

Tidak menyebut mana-mana nama secara spesifik, Caprice berkata, sejak difitnah sehingga namanya menjadi bualan satu Malaysia, hampir setiap hari dia menerima ugutan bunuh.

“Sejak orang itu fitnah sampai satu Malaysia kecoh, hari-hari saya terima macam-macam ugutan bunuh.

“Kalian tunggu. Saya seorang yang penyabar dan takkan berhenti. Apabila kebenaran dirungkai, saya berharap kalian semua si dungu siap-siap betulkan tetapan Google Maps atau Waze untuk cari saya di padang mahsyar nanti.

“Dekat dunia, yang berani ugut, kita ada undang-undang. Jumpa saya depan-depan dahulu baru selesai,” ujarnya.

Terdahulu, Caprice mendedahkan menerima 60 ugutan bunuh selepas dakwahnya di Gaza, Palestin disalaherti oleh sesetengah pihak.

Dua bulan menghabiskan masa di Jordan dan Mesir termasuk gagal memasuki Palestin, nama Caprice menjadi perbualan satu Malaysia apabila dia didakwa ‘tidak sebulu’ dengan pendakwah bebas, Ebit Lew berkaitan isu bantuan kemanusiaan kepada rakyat Palestin – K! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI