fbpx
Amirudin (dua dari kiri) melihat proses vaksinasi di PPV IPT Mega di UiTM Shah Alam, Shah Alam, hari ini.

Sesi janji temu diberi untuk dos kedua dalam SeLangkah

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

SHAH ALAM – Penerima vaksin dalam program Vaksin Selangor (SelVAX) akan diberi sesi janji temu di aplikasi SeLangkah untuk menerima dos kedua vaksin Covid-19.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, pemberian janji temu itu bagi mengelak kesesakan di antara penerima vaksin di sesebuah Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di bawah pengurusan kerajaan.

“Saya ambil maklum mengenai kebanjiran orang awam yang mahu ambil vaksin setelah kerajaan negeri benarkan untuk ‘walk-in’ ambil vaksin.

“Dengan memberikan sesi janji temu ini diharap dapat mengatasi apa yang berlaku di beberapa PPV semalam,” katanya selepas membuat lawatan kerja di PPV Institusi Pengajian Tinggi (PPV IPT) Mega di UiTM Shah Alam, Selangor hari ini.

Semalam, akhbar melaporkan beberapa PPV di Selangor mengalami kesesakan kerana orang awam mahu menerima vaksin Covid-19.

Ia susulan keputusan Kerajaan Persekutuan dan Selangor yang membenarkan orang ramai mengambil vaksin secara ‘walk-in’ mulai semalam.

Sementara itu, Amirudin berkata, kerajaan negeri akan fokus untuk memberikan vaksin kepada remaja yang akan berumur 18 tahun mulai bulan hadapan.- K!ONLINE

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

POPULAR