fbpx

Belgium rencana strategi terbaik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
BELGIUM melaungkan keyakinan mampu membenam cabaran Itali sekali gus mencalar rekod tanpa kalah The Azzurri di pentas antarabangsa pada pertemuan di Allianz Arena awal pagi esok.

BRUSSELS – Ketua jurulatih Belgium, Roberto Martinez menggunakan pendekatan membahagikan skuadnya kepada dua bahagian untuk menjalani latihan menjelang aksi pusingan 16 pasukan terbaik Euro 2020.

Belgium mengesahkan kemaraan sebagai juara Kumpulan B selepas menewaskan Finland 2-0 pada aksi terakhir dan bakal kembali beraksi di Seville pada aksi seterusnya nanti.

“Ada beberapa perkara anda boleh mengawalnya dan ada yang anda tidak mampu. Kami akan menggunakan kesempatan sebelum pusingan berikutnya untuk membuat sedikit analisis mengenai pasukan kami.

“Banyak perkara yang perlu kami teliti selepas mengharungi dua perlawanan persahabatan dan tiga aksi peringkat kumpulan sejak tiga minggu lalu. Kami akan cuba melihat dari aspek pemain, gandingan, apa yang baik dan apa yang sebaliknya.

“Kami akan cuba untuk memulakannya semula, memberi tumpuan terhadap cara kami bermain kemudian melihat apakah ia akan membuatkan kami bertambah baik,” katanya.

Menurut Martinez, mereka perlu mengetahui siapakah lawan di peringkat kalah mati terlebih dahulu sebelum memberi fokus terhadap taktikal yang akan digunakan.

“Sudah tentu ia akan berubah berbanding apa yang kami lalui di peringkat kumpulan. Pemilihan pemain akan berdasarkan kepada sesi latihan dan apakah taktikal yang akan kami gunakan. Ia juga bergantung kepada pasukan yang bakal kami tentang,” ujarnya.

Belgium berdepan kemungkin menentang beberapa pasukan hebat sama ada Perancis, Portugal atau Sepanyol sebelum berjaya menempah slot pentas final pada aksi kali ini. – AGENSI

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI