fbpx

EPL: Klopp bimbang sukar kawal emosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
KLOPP bakal mengakhiri tugasnya di Anfield sebagai wisel penamat aksi menentang Wolves berakhir malam ini. - AFP

LIVERPOOL – Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp percaya aksi menentang Wolverhampton di Anfield malam ini menjadi perlawanan paling getir yang sepanjang hidupnya.

Pengendali dari Jerman itu tidak menafikan agak sukar untuknya mengucapkan selamat tinggal khususnya untuk berdepan situasi penuh emosi sejurus wisel penamat dibunyikan.

“Ini adalah perlawanan terakhir musim ini. Semalam (kelmarin) pemain sudah pun mengucapkan selamat tinggal dan kami turut mengadakan majlis barbeku.

“Sudah pasti ia akan jadi detik penuh emosi, namun inilah sebahagian daripada apa yang kita perlu lalui. Mengucapkan selamat tinggal adalah perkara yang mahu dielakkan.

“Namun, ucapan selamat tinggal tanpa ada rasa sedih, itu bermakna apa yang kita lalui bukannya yang terbaik. Masa yang lepas sesuatu yang hebat dan pasti sukar untuk saya lalui,” katanya.

Ketika ini, pengendali Feyenoord, Arne Slot sudah pun mengesahkan spekulasi dan dia akan menggantikan Klopp selaku pengendali Liverpool musim depan.

Sepanjang khidmatnya di Anfield, Klopp sudah menempa namanya selaku legenda kelab apabila menjulang tujuh trofi utama iaitu trofi Liga Perdana Inggeris, Liga Juara-Juara, Piala Super, Piala Dunia Kelab, Piala FA dan dua kali memenangi Piala Liga Inggeris

“Kami tahu kami sebenarnya boleh menang lebih daripada itu namun saya tidak mampu merubahnya. Ada kemungkinan orang lain mampu lakukan lebih baik tetapi bukan saya. AGENSI

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI