fbpx

Manchester United cuba ‘lamar’ Gomes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
GOMES dianggap sebagai seorang pemain tengah kental yang diperlukan United bagi menstabilkan aksi mereka musim depan. - AFP

MANCHESTER – Manchester United sedang mempertimbangkan untuk membawa masuk pemain tengah Wolverhampton Wanderers, Joao Gomes yang bernilai £40 juta (RM238.81 juta) bagi menggantikan Casemiro.

Tonggak tengah United itu berkemungkinan akan meninggalkan Old Trafford pada jendela perpindahan musim panas ini apabila khidmatnya sedang diintai oleh beberapa kelab dari Liga Arab Saudi.

United yang juga dalam proses meningkatkan semula reputasi mereka juga dilaporkan sedang berusaha untuk menyingkirkan pemain-pemain berusia dan memiliki pendapatan yang lebih besar menyebabkan Gomes dilihat sebagai salah satu calon pengganti.

Aksi yang paling diingati musim ini berjaya dipamerkan oleh Gomes ketika dia meledak dua gol sewaktu Wolves menewaskan juara trebel musim lalu, Manchester City 2-1 pada awal musim lalu.

Pemain tengah berusia 23 tahun itu ditandatangani Wolves dengan nilai £12 juta (RM71.64 juta) dari Flamengo pada Januari 2023 dianggap sebagai seorang pemain tengah yang kental selain kelibatnya turut diintai oleh Tottenham Hotspur dan Newcastle United.

Pemilik saham United, Sir Jim Ratcliffe dilaporkan sedang berusaha untuk mengubah polisi perpindahan pemain melibatkan pemain-pemain berprofil tinggi dan meraih pendapatan yang dianggap tidak munasabah.

Dalam pada itu, United juga telah mengenal pasti Jarrad Branthwaite dari Everton sebagai satu lagi sasaran utama mereka musim panas apabila dianggap pemain yang memiliki potensi. – AGENSI

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI