fbpx

Itu sama sekali bukan tangkap basah – Ruhainies

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
RUHAINIES menegur penggunaan istilah 'tangkap basah' berhubung serbuan Jawi ke atasnya dan Aliff Aziz d sebuah kondominium mewah pagi Sabtu lalu.

“Bukan tangkap basah”.

Demikian penegasan pelakon Ruhainies berhubung laporan penangkapan dan serbuan  Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan ke atasnya bersama selebriti asal Singapura, Aliff Aziz di sebuah kondominium mewah di ibu negara pada awal pagi Sabtu lalu.

Enggan mencetuskan lebih banyak spekulasi liar, pemilik nama lengkap Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, 31, itu mengingatkan semua berhati-hati dalam penulisan agar tidak mengeruhkan lagi keadaan.

Katanya, penggunaan istilah tangkap basah tersebut perlu diperbetulkan bagi mengelakkan salah faham mahupun kekeliruan dalam kalangan masyarakat.

“Salam, ingin saya perbetulkan di sini, hati-hati dengan penulisan tajuk atau isi di dalam konten supaya tidak menimbulkan spekulasi lebih buruk, lebih mengelirukan dan mengeruhkan lagi keadaan.

“Itu sama sekali ‘bukan tangkap basah’,” kongsinya bersama paparan artikel berkaitan dalam hantaran dibuat menerusi Instagram Story.

Pelakon drama Terjerat itu yang turut menyatakan belum memberikan kenyataan rasmi juga meminta media tidak menulis artikel yang memberi impak negatif.

“Sehingga kini saya masih belum berikan apa-apa kenyataan. Segala yang dikeluarkan di media bukanlah ‘statement’ daripada saya dan tidak tepat.

“Saya mohon supaya media tidak menulis apa-apa yang boleh mengundang provokasi atau pun fitnah sehingga saya mengeluarkan kenyataan rasmi daripada saya sendiri.

“Saya minta kerjasama semua pihak supaya lebih bertanggungjawab,” ujarnya lagi dalam perkongsian sama.

Awal pagi Sabtu lalu kecoh dengan berita tangkapan khalwat membabitkan Aliff yang juga pelakon Bella Astillah dengan Ruhainies.

Aliff dan Ruhainies kemudiannya dibawa ke pejabat Jawi pada awal pagi, seterusnya dibebaskan dengan jaminan sementara menanti pendakwaan pada satu tarikh lain dalam masa terdekat.

Ruhainies dan Aliff juga dilaporkan meninggalkan pekarangan pejabat Jawi kira-kira pukul 2 petang, Sabtu lalu.

Selepas itu, dalam hantaran media sosial mereka berjanji akan memberikan kenyataan lanjut berhubung kontroversi berkenaan. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI