fbpx

‘Detik ini memang paling ditunggu-tunggu Nur Adlina’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Anuar Ahmad dan isteri, Aminah Sahadan menerima skol Diploma Kosmetologi mewakili Allahyarham Nur Adlina Nabilah, 20, yang disampaikan Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek.

SEREMBAN – Biarpun sebak, namun pasangan suami isteri, Anuar Ahmad 49 dan isteri, Aminah Sahadan 46, tetap kuatkan semangat menerima Anugerah Anumerta buat Allahyarham puteri kesayangannya, pada Majlis Konvokesyen Kolej Vokasional KPM kali ke-8 2023 di Dewan Tuanku Canselor Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Nilai, Negeri Sembilan.

Hanya linangan air mata dan perasaan sebak mengiringi langkah pasangan suami isteri itu, ketika menerima skol Diploma Kosmetologi mewakili Allahyarham Nur Adlina Nabilah, 20, yang disampaikan Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek.

Nur Adlina yang merupakan graduan dari Kolej Vokasional Sungai Petani 2, meninggal dunia pada 25 Disember tahun lalu akibat kemalangan jalan raya di Air Itam, Penang ketika dalam perjalanan pulang menunggang motosikal ke kampung halaman di Sungai Petani, Kedah.

Menurut Aminah, walaupun hasrat melihat puteri kesayangnnya naik ke atas pentas untuk mengambil diploma tidak kesampaian, namun dia berbangga dengan pencapaian Allahyarham Nur Adlina.

“Detik inilah memang paling ditunggu-tunggu Allahyarham kira-kira dua, tiga minggu sebelum dia habis praktikal,tetapi Allah SWT lebih sayangkan dia,” katanya yang memberitahu Allahyarham Nur Adlina telah sebulan bekerja di sebuah hospital di Pulau Pinang.

Kata Aminah, anak perempuan tunggalnya daripada dua beradik itu merupakan anak yang sangat baik dan sangat rapat dengannya.

Sementara itu, dalam perkara berlainan, pelajar Abdullah Amien Nazri 21 telah mendapat Anugerah Menteri Pendidikan (AEMP) pada majlis konvokesyen tersebut.

Graduan jurusan Diploma Teknologi Sistem Pengurusan Pangkalan Data dan Aplikasi Web dari Kolej Vokasional Shah Alam berkata, syukur diatas penganugerahan ini kerana dia tidak pernah meletakkan harapan tinggi untuk mendapat anugerah tertinggi seperti ini. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI