fbpx

Yaya dan anak bagaikan kakak dengan adik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
YAYA (kiri) dan Muhammad Azri (kanan) membawa anak mereka bersiar-siar di sekitar rumah di Wakaf Tapai, Marang.

MARANG – Kehidupan wanita kerdil, Syakila Norazma Amira Zuharsema, 29, yang mempunyai ke­tinggian cuma 118 sentimeter semakin lengkap apabila bergelar ibu kepada cahaya mata yang kini berusia setahun lapan bulan

Syakila Norazma Amira yang mesra dipanggil Yaya itu berkata, dia sangat bahagia bersama anaknya, Muhammad Ayden Adrian Muhammad Azri dan suami, Muhammad Azri Zaidi, 21.

“Saya tidak lagi bekerja sebagai pembantu kedai makan sejak berpindah ke rumah sendiri di Taman Tapai Indah, Wakaf Tapai, di sini sebaik selesai berpantang pada April tahun lalu.

“Kebanyakan kehidupan seharian saya dihabiskan dengan mengasuh anak (Muhammad Ay­den Adrian),” katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

YAYA kelihatan seperti kakak dan adik ketika mendukung Muhammad Ayden Adrian.

Yaya yang berniaga dalam ta­lian secara sambilan bersyukur anak lelakinya membesar de­ngan sihat dan normal, biarpun baru berusia 20 bulan, ketinggian sudah melebihi paras pinggangnya.

“Ayden sudah pandai berjalan dan agak lasak. Sekali imbas, saya dan dia bagaikan kakak dan adik apabila berjalan bersama.

“Begitupun, saiz badan saya yang kecil menjadi kekangan untuk melayan kerenahnya terutama apabila diminta meriba dan mendukungnya,” katanya.

Yaya mengakui mudah merasa sakit pada bahagian pinggang dan abdomen jika mendukung dan meriba anaknya terlalu lama.

“Suami yang bekerja kilang di Ajil, Hulu Terengganu banyak membantu menjaga anak. Doktor juga saran agar tidak hamil lagi dalam masa terdekat atas faktor kesihatan dan keselamatan saya.

“Namun, kami sepakat tidak akan menolak jika Allah kurniakan rezeki (anak) lagi,” katanya.

Mereka diijab kabul pada 18 Mac 2021 dan dikurniakan Muhammad Ayden Adrian yang lahir secara pembedahan di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu pada 25 Januari 2022. -KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI