fbpx

Polis gari anak patung didakwa takutkan orang ramai guna pisau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Seorang anggota polis merakamkan gambar anak patung Chucky yang digari di sebuah balai polis di Monclova awal bulan ini. - Foto Noticias NRT Mexico/Handout

BANDAR RAYA MEXICO  –  Polis Monclova di Mexico memberkas satu anak patung Chucky dan menggari tangannya kerana dituduh menakutkan orang ramai dengan sebilah pisau, lapor portal berita ati semalam.

Pemilik anak patung itu yang dikenali sebagai Carlos N juga ditahan. Dia disyaki menggunakan anak patung Chucky untuk menakutkan orang ramai di dataran awam di bandar Monclova. Suspek berada di bawah pengaruh dadah semasa diberkas.

Menurut media tempatan, pemilik patung Chucky itu menggunakan anak patungnya  bersama sebilah pisau besar untuk memeras ugut wang daripada orang awam.

“Dia (N) meletakkan anak patung itu di muka orang ramai  dan menakut-nakutkan mereka. Ini satu kesalahan dan dia ditangkap,”  kata bekas Pengarah Polis Monclova, Juan Raúl Alcocer kepada saluran televisyen Fuerza Informativa Azteca.

Carlos N. dan anak patung Chucky itu didakwa mengganggu keamanan dan membahayakan orang awam. Kedua-duanya dibawa ke balai polis Monclova.

Imej anak patung itu digari  pula tular di media sosial. Filem anak patung Chucky keluaran studio Hollywood pertama kali ditayangkan pada tahun 1988 dengan judul Child’s Play. – AGENSI 

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI