fbpx

UMNO lantik 6 Menteri Angkat hadapi PRN

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PAU 2022 diadakan bermula 11 hingga 14 Januari 2023

KUALA LUMPUR – UMNO bakal melantik Majlis Tertinggi (MT) dan enam Menteri Angkat bagi setiap negeri terlibat Pilihan Raya Negeri (PRN) tidak lama lagi dalam usaha memastikan fokus dan strategi gerak kerja dapat disusun dengan baik.

Presidennya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, enam negeri terlibat dalam PRN kali ini iaitu, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan, Terengganu, Selangor dan Pulau Pinang.

“Bagi Negeri Sembilan Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamad Hassan akan diberi tanggungjawab, Kedah Datuk Seri Mahadzir Khalid, Terengganu pula adalah Naib Presiden, Datuk Seri Khaled Nordin.

“Sementara di Kelantan, Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Zambry Abd Kadir, Pulau Pinang – ‘iron lady’ kita, Datuk Seri Azalina Othman Said dan Selangor, adalah Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika Penggulungan Ucapan Presiden pada Perhimpunan Agung UMNO 2022 (PAU2022) di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) hari ini.

Sementara itu, bagi tujuan penyelarasan, Majlis Tertinggi juga telah bersetuju, Penyelaras Operasi Pilihan Raya Negeri bagi enam negeri yang akan diadakan tidak lama lagi adalah Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI