fbpx

TERAS 5 perkukuh KWAP hadapi cabaran masa depan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Pelantikan pengurusan baharu KWAP bakal menjadi faktor pemacu pertumbuhan badan itu dengan lebih cekap pada masa depan.

PETALING JAYA – Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) (KWAP) berkeyakinan terhadap TERAS 5 yang bertujuan untuk  mengukuhkan asas badan itu  di dalam menghadapi masa hadapan, kata Ketua Pegawai Eksekutifnya, Nik Amlizan Mohamed.

TERAS 5 adalah sebahagian daripada pelan jangka panjang KWAP untuk memastikan komponen yang tepat disediakan untuk menyokong pertumbuhan yang mampan bagi memanfaatkan pesara hari ini dan juga pada masa hadapan.

Ia merupakan program tiga tahun yang berasaskan lima tunggak utama iaitu struktur, tadbir urus, modal insan, proses dan digital yang akan memacu lapan aliran kerja.

“TERAS 5 yang bertujuan untuk mengukuhkan asas KWAP di dalam menghadapi masa hadapan, akan disokong dan mampu dicapai di bawah kepimpinan yang berdedikasi dan berkebolehan tinggi,” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini.

Maz Mirza dan Haizad dilantik masing-masing sebagai Ketua Pegawai Digital dan Ketua Pegawai Kewangan KWAP yang baharu.

Selain itu, KWAP mengumumkan perlantikan Haizad Rizal A Aziz sebagai Ketua Pegawai Kewangan dan Maz Mirza Mohd, Ketua Pegawai Digital baharu badan tersebut berkuatkuasa 3 Oktober lalu.

Haizad Rizal mempunyai pengalaman luas menjangkau lebih 20 tahun dengan kepakaran dalam membuat keputusan korporat, penambahbaikan perniagaan, pembangunan strategi kewangan, memacu transformasi, dan tanggungjawab fiskal, integriti dan ketelusan.

Maz Mirza mempunyai pengalaman selama 25 tahun dalam bidang teknologi maklumat dan keselamatan siber.  -KOSMO! ONLINE

 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI