fbpx

NATURECARE.LIFE tawar suplemen makanan penuh

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Jersey memperkenalkan produk baharu NATURECARE.LIFE, Zerolait - serbuk susu tumbuhan bebas soya dan kacang berharga RM128.00 untuk 14 paket bersaiz 30 gram.

KETIKA orang ramai sudah mula membiasakan dengan norma baharu ketika berdepan pandemik Covid-19, sudah ramai sedar mengenai kepentingan nutrisi baik dan diet seimbang dalam kalangan rakyat Malaysia.

Kosmo! baru-baru ini menemubual Pengarah Pembangunan Perniagaan syarikat nutrisi NATURECARE.LIFE, Jersey Chong.

Jersey Chong dan bapanya, Chong Fat Eng – Pengasas syarikat NATURECARE.LIFE.

 

Beliau juga merupakan pengurus artis China, Fan Bingbing. Bapanya, Chong Fat Eng merupakan mengasaskan syarikat itu bagi meneroka usaha mereka membantu orang ramai dalam proses menjalani kehidupan yang sihat selari dengan alam semula jadi.

Jersey Chong dan artis Hong Kong, Andy Lau dan Artis China, Fan Bingbing.

 

Dengan peningkatan kesedaran terhadap makanan sihat alternatif, NATURECARE.LIFE telah berjaya mengeluarkan produk bermutu tinggi dan menerima permintaan tinggi terhadap produk-produk mereka.

“Kami berbangga menghasilkan makanan tambahan terdiri daripada makanan penuh 100 peratus berasaskan tumbuhan yang bebas daripada sebarang jenis pengawet, pewarna tiruan, perasa buatan atau pemanis.

“Produk kami semua disokong oleh kajian dan pembangunan selama bertahun-tahun, dan produk kami mudah dimakan dalam bentuk serbuk kering beku,” kata Jersey baru-baru ini.

Produk Berrynice NATURECARE.LIFE merupakan serbuk campuran 100% buah blueberi, buah strawberi dan biji chia organik berharga RM81.10 untuk 14 paket bersaiz 20 gram.

 

Berkongsi tentang kisah keluarganya, Jersey bercerita mengenai kisah bapanya sendiri, Fat Eng yang berhadapan masalah kesihatan pada masa lalu, Jersey berkata, bapanya menderita pelbagai masalah kesihatan yang hampir memusnahkan kemampuan untuk bekerja, dan hidupnya dipenuhi dengan ubat-ubatan dan sering perlu berjumpa doktor.

“Memakan diet berasaskan tumbuhan benar-benar mengubah hidup bapa saya dan saya sangat percaya bahawa dengan diet yang betul dan gaya hidup sihat, tubuh manusia mempunyai lebih banyak potensi daripada yang dijangkakan,” tambahnya.

Jersey memperkenalkan produk baharu NATURECARE.LIFE, Zerolait – serbuk susu tumbuhan bebas soya dan kacang berharga RM128.00 untuk 14 paket bersaiz 30 gram.

 

NATURECARE.LIFE terdahulu menjual produk menggunakan pendekatan fizikal dan offline, namun Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) menjadi satu peluang kepada syarikat berkenaan meneroka dunia jualan online dengan menyenaraikan produk terbaik mereka di laman web, dan juga platform e-dagang seperti Shopee dan Lazada.

Mengulas mengenai jualan online yang memberangsangkan semasa PKP, Jersey berkata, beberapa produk terbaik habis dijual dan memerlukan penambahan stok.

Produk NATURECARE.LIFE laris dijual di platform e-dagang.

 

“Kami teruja apabila kami melihat peningkatan pesanan selepas menjual secara online. Kebanyakan produk kami habis dijual dalam tempoh 24 jam.

“Dua daripada produk premium kami, Ananas dan Zerolait kini dihasilkan dalam kuantiti terhad kerana kekurangan bahan mentah yang hanya tersedia mengikut musim, selain kawalan kualiti kami yang ketat dalam pemilihan bahan untuk kedua-dua produk itu,” menurutnya.

 

Ananas dan Zerolait

 

Antara produk terbaik NATURECARE.LIFE termasuklah:

● Ananas – Campuran 100% buah nanas dan biji chia organik berharga RM67.10 untuk 14 paket bersaiz 20 gram
● Berrynice – Campuran 100% buah blueberi, buah strawberi dan biji chia organik berharga RM81.10 untuk 14 paket bersaiz 20 gram
● Frunergy – Campuran 16 jenis buah-buahan semula jadi (acelora, epal, anggur, limau gedang, oren, nanas, lemon, limau, cheri, tembikai, pear, mangga, strawberi, betik, tangerin, aprikot dan lo han guo) berharga RM136.80 untuk 30 paket bersaiz 3000 miligram
● Plantpro – Campuran protein berasaskan tumbuhan berharga RM112.80 bersaiz 240 gram
● Spirulina – Sumber nutrisi semula jadi berharga RM98.50 sebotol yang mengandungi 300 tablet.
● Halvia+ — Biji chia organik premium dan serat larut berharga RM51.60 sekotak yang mengandungi 14 paket
● Zerolait (baharu) – Serbuk susu tumbuhan bebas soya dan kacang berharga RM128.00 untuk 14 paket bersaiz 30 gram

Selain daripada jualan dan permintaan yang memberangsangkan, jenama itu juga diiktiraf ramai personaliti dan selebriti tempatan.

“Kami bernasib baik mendapat pengiktirafan selebriti terkenal tempatan seperti Neelofa, Nora Danish, Shila Amzah dan Carrie Lee yang sudahpun menikmati manfaat suplemen makanan penuh semula jadi kami.

Neelofa menikmati Berrynice dan Ananas keluaran NATURECARE.LIFE

 

“Kami berharap untuk terus dapat mempromosi nutrisi dan kesihatan sebagai cara hidup dalam kalangan rakyat Malaysia menerusi produk-produk sihat dan sedap,” ujarnya.

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini, layari laman FB/Instagram @naturecare.life atau laman web https://naturecare.life/  atau WhatsApp perkhidmatan pelanggan +60173306938. 

 

CHONG FAT ENG
Pengasas Syarikat NATURECARE.LIFE

 

Kredibiliti:
⦁ Terapi profesional Nutrisi yang pakar dalam Nutirisi Bio-energetik
⦁ Pengasas Nature Care Life Science
⦁ Sarjana Sains dalam Nutrisi di Amerika Syarikat
⦁ Professor dalam Bio Energetik
⦁ Bekas penceramah radio stesen AIFM, kolumnis di China Press, Sin Chew Daily dan ai-Smile
⦁ Bekas pensyarah nutrisi untuk kempen Malaysia-Chinese ‘Lifelong Learning’.
⦁ Penulis buku ‘The Power of Your Plate’.

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI