fbpx

Piala FA: Kedudukan Azzmi kini terancam?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PEMAIN import Selangor FC, Alvin Fortes (kiri) menyumbangkan dua gol untuk bantu kemenangan 4-0 ke atas Negeri Sembilan, semalam. - SFC

PETALING JAYA – Pengendali Negeri Sembilan FC (NSFC), Azzmi Aziz mungkin menjadi jurulatih pertama hilang kerja musim ini?

Persoalan itu mula timbul selepas kekalahan 0-4 NSFC kepada Selangor FC pada saingan Piala FA di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, kelmarin, malah komen diberikan jurulatih itu juga turut mencetuskan tanda tanya mengenai kedudukannya.

“Saya rasa jurulatih sebelum ini pun menggunakan formasi 5-3-2 juga, jadi bukan isu formasi tetapi kesilapan individu. Sistem tidak bermasalah, tetapi kesilapan individu itu yang bermasalah dan itulah yang pemain kena faham.

“Kita kena terima hakikat, realistik dengan apa yang kita belanjakan. Bukan buat alasan tetapi akhirnya kualiti individu itulah (jadi penentu). Tidak mudah, tetapi kita cuba, saya pun akan tengok dimana saya nak cuba namun sampai bila saya mahu mencuba?

“InsyaAllah selepas itu kita kena putuskan sesuatu, saya pun kena ambil tanggungjawab sepenuhnya kalau pemain tidak bermain bagus. Dalam padang pemain yang buat keputusan, jadi apa pun saya tetap OK dengan apa-apa juga keputusan selepas ini,” katanya.

Mengulas lanjut, Azzmi berpendapat anak buahnya memberikan ‘hadiah’ kepada Selangor FC apabila melepaskan dua gol mudah untuk membolehkan tuan rumah mendahului permainan 2-0.

“Sejujurnya saya kecewa terutamanya tentang prestasi di babak pertama dan kita berikan gol mudah untuk Selangor. Apabila bermain dengan lima pertahanan, sepatutnya permainan kami lebih baik dan mampu menyukarkan Selangor,” katanya. – KOSMO! ONLINE

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI