fbpx

Amelia Henderson dituduh pakai loket bentuk agama lain

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Amelia berang apabila dituduh memakai seutas rantai leher dengan loket berbentuk salib.

PETALING JAYA – Pelakon Amelia Henderson bengang apabila netizen mempertikaikan pemakaian loket rantai leher yang didakwa menyerupai bentuk salib baru-baru ini.

Amelia atau nama penuhnya Amelia Thripura Henderson, 28, berkata, isu loket rantai tersebut tidak sepatutnya dijadikan perdebatan ramai memandangkan banyak lagi perkara lain boleh dibincangkan netizen dalam media sosial.

“Saya pun tak faham. Saya sebenarnya tak mahu membincangkan tentang isu ini tetapi saya sangat marah!

“Terdapat banyak perkara yang berlaku di dunia sekarang namun orang ramai beri perhatian kepada rantai? Tak malu ke? Jangan ganggu saya,” katanya dalam aplikasi X semalam.

Dia yang juga pengacara memberi respons tersebut bagi membalas ciapan seorang netizen yang hairan mengapa Amelia menerima kecaman hanya disebabkan sebentuk loket.

Kata individu terbabit, loket tersebut bukanlah bentuk salib seperti yang didakwa sebaliknya merupakan imej ballerina (penari balet).

Difahamkan, dakwaan loket salib tersebut mula menjadi perdebatan ramai selepas bintang filem Pulau itu memuat naik video bersama kekasihnya yang juga pelakon, Aedy Ashraf baru-baru ini.

Ruangan komen video tersebut seterusnya dibanjiri dengan pertanyaan netizen yang mempersoalkan bentuk loket dipakainya. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI