fbpx

Tunjuk jari tengah lepas ditegur merokok dalam restoran

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Tangkap layar video berkenaan di laman X.

PETALING JAYA – Seorang pemuda sempat membalas dengan menggunakan jari tengah selepas mendapat teguran daripada seorang pelanggan yang tidak senang dengan tingkah lakunya yang merokok dalam restoran.

Melalui satu klip video tular di laman X sejak semalam, kelihatan seorang pemuda tidak berpuas hati dengan teguran yang dibuat oleh salah seorang pelanggan di restoran tersebut yang dikatakan turut membawa seorang bayi berusia empat tahun.

“Apa yang sedang berlaku, merokok di kawasan restoran makan awam, tiada siapa yang kisah. Bila ditegur disebabkan ada bayi berusia empat tahun di situ mereka pula yang marah,” jelas hantaran melalui video tersebut.

Rata-rata orang ramai yang menyaksikan klip video tersebut berpendapat, tindakan yang sepatutnya dibuat oleh pihak berkuasa ketika ini tiada dan terlampau longgar.

“Bukan nak kata, kebanyakan restoran mesti ada kaum yang macam ni. Penguat kuasa aku tengok tak ada pun yang datang, tapi kalau bab rampas kesai Melayu mereka la yang paling cepat,” jelas M Rosli.

“Penguatkuasaan kurang, tengok la dekat R&R, bersepah orang merokok, tak ada apa pun aku tengok.

“Sama saja di restoran, tolong la hormat orang sikit, kalau dah tak tahan sangat nak merokok tu keluar dulu, merokok jauh-jauh,” jelas Farah Nadia.

“Pernah alami perkara sama, saya tegur sebab bawa isteri dan dua orang anak kecil, mereka boleh balas kalau nak merokok juga kau nak buat apa. Susah la kalau ada mentaliti macam ni,” kata Iser Jaafar. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI