fbpx

Malaysia tentang sekeras-kerasnya kekerasan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Saifuddin Nasution.

PETALING JAYA – Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail menafikan dakwaan konon Malaysia berkemungkinan menjadi destinasi pengecualian visa bagi Israel.

Saifuddin berkata, dakwaan di media sosial yang dimuat naik semula itu bertujuan mencipta naratif jahat dan fitnah ke atas beliau serta kerajaan Malaysia.

Tangkap layar dakwaan tersebut dikongsikan oleh Saifuddin Nasution di media sosial hari ini.

“Kehadiran saya seperti dalam gambar (dakwaan di media sosial) adalah atas kapasiti saya sebagai salah seorang delegasi dan mendengar ucapan Perdana Menteri (Datuk Seri Anwar Ibrahim) di UNGA (Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu).

“Israel, jangan perasan. Sewaktu ucapan di UNGA, Perdana Menteri Malaysia jelas mengkritik sekeras-kerasnya tindakan Israel d hadapan semua,” katanya dalam satu hantaran di media sosial hari ini.

Beliau turut berkongsikan tangkap layar dakwaan itu yang menyebut: “MP negara haram Israel, Danny Danon membuat satu kiriman di laman X, kemungkinan Malaysia jadi destinasi pengecualian visa & gembira atas kehadiran Menteri KDN, Saifuddin Nasution ke sidang PBB” – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI