fbpx

Pemandu teksi hina penumpang gemuk, bimbang ‘absorber’ rosak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Penumpang berkenaan memuat naik satu video yang memaparkan percakapannya dengan pemandu teksi berkenaan ketika dia sudah berada di dalam kenderaan itu. – Sanook

BANGKOK –  Seorang lelaki di Thailand meluahkan rasa kesal selepas dihina pemandu teksi yang menyatakan bahawa dia bimbang berat badan berlebihan penumpang tersebut akan merosakkan penyerap hentak (absorber) keretanya, lapor laman berita Thaiger semalam.

Penumpang berkenaan memuat naik video yang memaparkan percakapannya dengan pemandu teksi berkenaan ketika dia sudah berada di dalam kenderaan itu.

Penumpang itu meluahkan kekesalannya dan menyatakan bahawa dia tidak pernah mengalami situasi seperti itu sebelum ini.

“Mengapa awak tidak memberitahu lebih awal bahawa awak enggan menerima penumpang dengan berat badan berlebihan kerana bimbang penyerap hentak rosak?

“Ia membuatkan saya berkecil hati. Saya banyak menaiki teksi sebelum ini dan tidak pernah mengalami situasi begini,” kata lelaki tersebut.

Pertanyaan itu kemudian dijawab oleh pemandu teksi berkenaan yang meminta agar penumpang tersebut membayar tambang jika dia mahu turun dari kenderaan itu.

“Saya memberitahu perkara sebenar kerana saya bimbang penyerap akan rosak. Jika awak mahu turun dari teksi, awal tetap perlu membayar tambang kerana saya tidak menghalau awak (keluar).

“Saya tetap mengambil awak kerana ia sah di sini undang-undang. Negara ini mempunyai undang-undang dan ia tidak mengikut peraturan awak. Saya tidak membuli dan hanya memberitahu perkara sebenar,” kata pemandu teksi berkenaan. 

Bagaimanapun, tidak dinyatakan lokasi sebenar kejadian itu dan tindakan penumpang berkenaan seterusnya. – AGENSI 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI