fbpx
Hafizal membuat laporan polis selepas mendapat ugutan daripada peminat fanatik pemain badminton perseorangan negara.

Pengacara sukan buat laporan polis diugut peminat fanatik badminton

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Pengacara sukan tanah air, Hafizal Hamad semalam membuat satu laporan polis selepas mendapat satu ugutan daripada peminat fanatik pemain badminton perseorangan negara.

Hafizal ketika dihubungi Kosmo! berkata, laporan polis yang dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam dibuat selepas mendapat ugutan berunsur ancaman keselamatan selepas satu rancangan siaran langsung yang dikelola olehnya di Astro Arena.

“Dalam rancangan Nin Dia Pak Long, saya dan dua lagi rakan pengacara membincangkan tentang keadaan serta prestasi pemain badminton ini.

“Biasalah, kita akan cakap benda betul dan tujuannya adalah untuk menaikkan semula semangat pemain tersebut, namun ada peminat fanatiknya tidak berpuas hati dan telah ‘DM’ (masej terus) saya di sosial media.

“Ugutan tersebut agak kasar dan bahaya, selepas berbincang dengan rakan-rakan serta peguam, saya dinasihatkan untuk membuat laporan polis bagi memastikan keselamatan saya,” jelasnya sebentar tadi.

Tambah Hafizal, pihak polis juga turut memberi kerjasama yang baik selam hampir dua jam ketika membuat kenyataan di IPD terbabit.

“InsyaAllah, harapnya semua selamat. Pihak polis juga beri kerjasama dan serius dalam kes ugutan ini,” tambahnya.

Terdahulu, Hafizal ketika mengendalikan sebuah rancangan berbentuk sukan, Nin Dia Pak Long yang disiarkan di Astro Arena telah diugut oleh beberapa peminat fanatik seorang pemain badminton negara.

Ugutan tersebut didakwa sabagai satu ancaman keselamatan terhdap diri serta keluarga dibuat oleh salah seorang peminat fanatik itu di media sosial pengacara tersebut. – KOSMO! ONLINE

POPULAR