fbpx

Anak panah tembusi pipi wanita

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Seorang anggota bomba memegang anak panah dengan kuat ketika anggota lain memotong bahagian berbeza. - Xi'an Fire Protection/AsiaWire

BEIJING – Seorang wanita di bandar Xi’an, China dipanah secara tidak sengaja sehingga menyebabkan sebatang anak panah menembusi bahagian pipinya, lapor akhbar Daily Star kelmarin.

Pesakit yang identitinya tidak didedahkan itu,  dilaporkan dirawat di sebuah hospital di Xi’an selepas anak panah sepanjang 71.1 sentimeter itu mengenai bahagian bawah mata kanannya.

Petugas  perubatan terpaksa memanggil pasukan bomba bagi membantu menyelamatkan mangsa kerana anak panah tersebut tertusuk amat kuat sehingga sukar untuk  mencabutnya.

Mangsa juga dilaporkan tidak dapat menjalani ujian imbasan tomografi berkomputer (CT) disebabkan saiz anak panah itu terlalu panjang.

Nasib wanita itu bagaimanapun agak baik apabila anggota-anggota  bomba akhirnya berjaya mencabut keluar anak panah besi itu dengan bantuan peralatan  pemotong bolt tugas berat.

Beberapa rakaman menunjukkan seorang anggota bomba sedang memegang anak panah dengan kuat ketika rakan-rakan setugasnya  memotong bahagian berbeza, menyebabkan wanita berkenaan berada dalam kesakitan.

Menurut  media tempatan, mangsa sedang berjalan di sebuah kawasan awam apabila anak panah milik seorang lelaki yang berlatih memanah secara tidak sengaja mengenai mukanya.

Polis telah melancarkan siasatan bagi insiden tersebut. – Agensi 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI