fbpx

Netizen ternganga Intan Najuwa dapat A subjek ‘law’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
INTAN memperoleh keputusan cemerlang dalam dua subjek undang-undang untuk pengajiannya di Kolej BAC, Singapura.

PETALING JAYA – Pelakon cantik Intan Najuwa mencuri perhatian peminatnya apabila berkongsi keputusan cemerlang yang diperolehinya dalam peperiksaan akhir semester baru-baru ini.

Intan atau nama lengkapnya Intan Najuwa Abdul Wahid, 22, berkongsi berita gembira itu menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam aplikasi TikTok miliknya.

Dalam hantaran tersebut, pelakon bertubuh kecil molek itu telah memuat naik keputusan yang tertera keputusan ‘A’ dan ‘A-‘ bagi dua subjek iaitu Undang-Undang Jenayah dan Undang-Undang Kontrak.

“Semua hasil tidak tidur malam berbalas. Jom mara ke semester seterusnya,” kongsi Intan dalam ruangan kapsyen.

Menerusi ruangan komen, perkongsian pelakon drama Tuan Danial itu turut mendapat pujian dan kata-kata positif dalam kalangan peminatnya turut berkongsi rasa gembira dengan kejayaan pelakon tersebut.

Malah, ramai juga yang kagum dengan keputusan yang diperolehi Intan memandangkan subjek yang diambilnya bukannya mudah.

“Undang-Undang Jenayah? Bukan calang-calang,” komen salah seorang pengikutnya.

“Aku belajar Undang-Undang Perniagaan pun pecah kepala. Belum lagi kena belajar Undang-Undang Jenayah,” kata seorang lagi pengikutnya.

Sekadar info, Intan kini sedang mengikuti pengajian dalam jurusan Undang-Undang di kolej BAC di Singapura sejak Disember tahun lalu. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI