fbpx

‘Siapa ajar parkir kenderaan di laluan pejalan kaki’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar yang dikongsikan oleh pengguna Twitter menunjukkan keadaan sebuah trak pikap yang parkir di laluan pejalan kaki

PETALING JAYA – Tindakan individu meletakkan sebuah trak pikap jenis Mitsubishi Triton di laluan pejalan kaki telah menerima kecaman hebat daripada orang ramai.

Menerusi perkongsian gambar yang dimuat naik oleh pengguna Twitter, memperlihatkan kenderaan tersebut sedang parkir di kawasan larangan sehingga menghalang seorang orang kelainan upaya (OKU) yang ingin melalui laluan berkenaan.

“Macam mana la OKU nak lalu, kalau nak parkir berbumbung beli la rumah bawah yang mahal-mahal,” ciapnya.

Kemudian, selepas dua jam perkongsiannya menjadi tular di media sosial dan difahamkan ada pihak telah membuat aduan mengenai perkara tersebut, dia sekali lagi memuat naik ciapan terbaharu memaklumkan bahawa pihak penguat kuasa telah datang bagi mengambil tindakan kepada pemilik kenderaan itu.

“Nah mendapat penguat kuasa dah datang buat kerja, mantap,” katanya.

Menjengah ke ruangan komen, ada pengguna lain turut memeriksa nombor pendaftaran kenderaan tersebut bagi mengetahui pemilik sebenarnya.

Hasil daripada pencarian yang dilakukan, kenderaan tersebut ternyata mempunyai tunggakan saman sebanyak RM2,400.

“Terdapat 10 saman berjumlah RM2,400 sehingga 4 Mac 2022.

“Siapa kenal pemilik Triton ini pesan pada dia selesaikan saman tertunggak dan pesan juga untuk jumpa mak cik berkerusi roda itu dan minta maaf sebab parkir kereta macam itu,” ujar Amirul Aiman Hamsuddin.

Selain itu, seorang pengguna lain turut meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan individu tersebut yang dianggap tidak berakal.

“Apa jenis manusia la, siapa ajar parkir kenderaan di laluan pejalan kaki, ini belajar kelas memandu atau tidak,” komen Rahim Mahmud. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI