fbpx

Remaja dipenjara 100 tahun bunuh dua adik tiri

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Ritz (kiri) dan McCartney ditekap menggunakan kain tuala serta bantal sehingga lemas oleh abang tiri mereka (berkaca mata) pada 2017. - Fox News

INDIANAPOLIS, Indiana – Seorang remaja di Amerika Syarikat dijatuhi hukuman penjara 100 tahun kerana membunuh dua adik tirinya yang masing-masing berusia 11 bulan dan 23 bulan, lapor laman berita RT kelmarin.

Nickalas Kedrowitz melakukan pembunuhan itu ketika berusia 13 tahun pada 2017 dengan menekap muka kedua-dua mangsa sehingga lemas.

Meskipun peguam bela Kedrowitz cuba mencabar keputusan tersebut dengan mengatakan bahawa anak guamnya menghidap sakit mental yang tidak dirawat, namun hujah beliau telah ditolak.

Ini kerana Kedrowitz melakukan jenayah itu dalam sela masa berbeza iaitu pada Mei 2017 terhadap Desiree McCartney iaitu adik perempuan tirinya dan Julai tahun sama terhadap adik lelaki tirinya, Nathaniel Ritz.

Kedrowitz ditahan pada Ogos 2017 dan didakwa memberitahu pembunuhan tersebut adalah bagi melepaskan adik-adiknya daripada neraka.

Apabila ditanya apakah maksud neraka baginya, remaja itu menjawab melakukan kerja-kerja rumah.

Bapa saudara Kedrowitz memberitahu polis bahawa pada hari dia membunuh Ritz, bapa tirinya membelasah remaja itu sehingga hidungnya berdarah.

Bapa kandung remaja itu kini berada di penjara atas tuduhan yang tidak berkaitan, manakala ibunya bekerjasama dengan polis berhubung kematian dua anaknya. – Agensi

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI