fbpx
Tangkap layar tawaran yang dibuat Vida di akaun Instagramnya hari ini.

Vida tawar gaji RM10,000 untuk lelaki ‘kacak’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Selepas tidak meneruskan hubungan atau dengan kata lain ‘gagal’ dalam percintaan dengan bekas pembantu peribadinya sebelum ini, kini usahawan terkenal Datuk Seri Vida mencari pembantu baharu.

Sebelum ini, tular kisahnya bersama Iqbal yang dikatakan ingin melangsungkan perkahwinan hujung tahun ini walaupun dibantah teruk oleh dua anaknya, Cik B dan Kacak.

Terbaru, menerusi media sosial Instagramnya, Datuk Seri Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman sedang mencari pembantu peribadi (PA), mungkin untuk menggantikan ‘orang lama’.

Namun, yang menjadi perbualan hangat warga maya adalah syarat kelayakan serta gaji yang ditawarkan adalah amat lumayan iaitu RM10,000.

Bagi yang meminati dan ingin mencuba jawatan tersebut, apa yang menjadi keutamaan adalah seorang lelaki bujang dan wajib ‘handsome’ (kacak).

Bukan itu sahaja, syarat lain yang telah ditetapkan oleh usahawan berasal dari Kelantan itu adalah berumur antara 25 tahun hingga 30 tahun.

“Wajib handsome, untuk perempuan ada jawatan lain ya, boleh tengok IG story saya,” jelas Vida.

Sementara itu, rata-rata orang ramai serta artis terkenal turut meninggalkan komen masing-masing setelah membaca hantaran tersebut, antaranya pelawak Shuib Sepahtu.

“Saya nak jadi PA datuk seri boleh ke?” soal Shuib Sepahtu.

Namun komen tersebut dibalas sendiri Vida,” Awak apply (mohon) jadi calon lain la,” kata Vida. -K! ONLINE.

POPULAR