fbpx
Tangkap layar video yang menjadi tular baru-baru ini.

Entiti putih dalam masjid hanya gurauan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA TERENGGANU – Pengurusan Masjid Banggol Peradong di sini menafikan kewujudan entiti berwarna putih di ruang solat kononnya telah dikesan televisyen litar tertutup (CCTV) masjid itu baru-baru ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) Banggol Peradong, Zulkifli Mamat berkata, klip video berdurasi 33 saat yang tersebar di media sosial tersebut sebenarnya dihasilkan untuk tujuan gurauan kepada jawatankuasa ditugaskan memantau CCTV berkenaan.

“Kami baru sahaja memasang CCTV dan jawatankuasa yang dilantik untuk memastikan kelancarannya memaklumkan klip video itu sebenarnya telah direka hanya sebagai gurauan.

“Begitupun ia tiba-tiba menjadi serius apabila disebarkan pihak tidak diketahui hingga menjadi viral (tular) di media sosial,” katanya di sini hari ini.

Zulkifli berkata, pengurusan masjid risau penyebaran klip video tidak benar itu akan menimbulkan salah faham dan ketakutan dalam kalangan orang ramai khususnya ahli kariah masjid berkenaan.

Sehubungan itu, beliau memohon agar penyebaran klip video tersebut dihentikan dengan segera.

“Saya bagi pihak pengurusan masjid mohon maaf dan orang ramai tidak perlu takut untuk hadir bagi mengimarahkan masjid ini,” katanya.

Sebelum ini, penyebaran klip video terbabit sejak beberapa hari lalu telah mencetuskan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen. – K! ONLINE

POPULAR