fbpx

Serangan balai polis: Pasukan risikan kenal pasti 20 ekstremis JI di Johor

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
RAZARUDIN melakukan tinjauan ke atas Balai Polis Ulu Tiram, Johor Bahru yang diserang disyaki ahli Jemaah Islamiah hari ini.

JOHOR BAHRU – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengarahkan pasukan risikannya mengenal pasti 20 ahli kumpulan ekstremis Jemaah Islamiah (JI) yang berada di Johor.

Arahan tersebut dikeluarkan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain susulan serangan nekad dilakukan disyaki ahli JI di Balai Polis Ulu Tiram, di sini pagi tadi.

Susulan kejadian serangan itu, Razarudin berkata, pasukan risikan telah diarahkan untuk mengenal pasti 20 ahli kumpulan ekstrem JI yang berada di Johor.

Terdahulu, Kosmo! melaporkan dua anggota polis maut, manakala seorang lagi parah selepas ditembak dan ditetak oleh seorang individu yang bertindak menceroboh masuk ke Balai Polis Ulu Tiram, Johor Bahru kira-kira pukul 2 pagi hari ini.

Setakat ini, polis menahan seramai tujuh individu yang disyaki terlibat dalam serangan berdarah ke atas balai polis tersebut.

Siasatan awal mendapati suspek berusia 21 tahun yang ditembak mati disyaki telah melakukan persediaan rapi untuk melakukan serangan itu. -KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI