fbpx

Tragedi helikopter TLDM: Perak bincang bantuan kepada waris

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Sivanesan (tengah) bercakap pada sidang akhbar di pekarangan Jabatan Forensik HRPB Ipoh, Perak hari ini. - Foto MUHAMAD NAZREEN SYAH MUSTHAFA/ KOSMO!

IPOH – Kerajaan negeri sedia memberikan bantuan kepada waris tiga mangsa anak jati Perak yang terkorban dalam tragedi melibatkan dua buah helikopter berhempas di Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) Lumut dekat sini pagi semalam.

Mereka ialah Pegawai Waran II Allahyarham Noorfarahimi Mohd Saedy, Leftenan T. mendiang Sivasutan dan Pegawai Waran II Allahyarham Mohd. Shahrizan Mohd. Termizi.

Pengerusi Jawatankuasa Sumber Manusia, Kesihatan, Hal Ehwal Masyarakat India dan Integrasi Nasional Perak, A. Sivanesan berkata, perkara itu akan dibincangkan dalam mesyuarat Exco pada minggu hadapan.

“Kita akan ambil satu keputusan apakah bentuk bantuan yang akan dihulurkan oleh kerajaan negeri kepada waris ketiga-tiga mangsa ini,” katanya ketika ditemui di pekarangan Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini hari ini.

Beliau merupakan antara pemimpin yang hadir ke HRPB pagi ini. Turut kelihatan Timbalan Menteri Pertahanan, Adly Zahari dan Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Abdul Rahman Ayob. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI