fbpx

Pelumba CKJ Racing Team kritikal selepas terlibat kemalangan ngeri

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
IZZAT ZAIDI mengalami kemalangan selepas jentera Yamaha yang dipacunya sewaktu sesi Super-Pole CP150 melanggar penghadang jalan dan terbabas ke pagar keselamatan di Litar Bandar Medini Iskandar, Johor semalam.

KUALA LUMPUR – Pasukan berpengalaman negara, CKJ Racing Team berharap peminat dua roda di Malaysia mendoakan kesejahteraan pelumbanya, Izzat Zaidi Salehan yang terlibat dalam kemalangan semasa sesi ‘Super-Pole pada perlumbaan Cub Prix Malaysia di Litar Bandar Medini Iskandar, Johor semalam.

Pasukan CKJ mengesahkan bahawa Izzat mengalami kemalangan tersebut selepas jentera Yamaha yang dipacunya sewaktu sesi Super-Pole CP150 melanggar penghadang jalan dan terbabas ke pagar keselamatan yang diletakkan di tepi litar.

IZZAT ZAIDI memacu jentera Yamaha pada Cub Prix Malaysia.

Pengurus Pasukan CKJ Racing, Amer Saad berkata, akibat kemalangan tersebut Izzat terus dikejarkan ke Hospital Sultanah Aminah dan disahkan mengalami kecederaan patah tulang rusuk dan kecederaan paru-paru.

“Keadaan Izzat sekarang masih lagi bergantung 100 peratus mesin bantuan pernafasan. Pada pukul 4 pagi tadi, Izzat baru keluar dari bilik pembedahan dan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU)

“Saya difahamkan tulang rusuk sebelah kiri Izzat patah dan turut berlaku kecederaan paru-paru. Keadaannya ketika ini masih kritikal.

“Kami dari pihak pasukan CKJ Racing mendoakan Izzat cepat sembuh dan semoga kembali seperti biasa,” kata Amer ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

STATUS yang dimuat naik oleh isteri Izzat Zaidi mengenai perkembangannya selepas menjalani pembedahan di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Akibat insiden tersebut, sesi Super-Pole sebelah pagi itu dibatalkan. Bagaimanapun, perlumbaan CP150 diteruskan dan dimenangi oleh rakan sepasukan Izzat, Akid Aziz. -KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI