fbpx

PFAM akan segera atasi isu potong gaji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
SYAFIQ (dua dari kiri) bertemu dengan Farhan (kanan) dan Afzar (dua dari kanan) bagi berbincang isu berbangkit berkaitan pemotongan gaji dihadapi pemain Kelantan.

PERSATUAN Pemain-Pemain Bola Sepak Profesional Malaysia (PFAM) akan menyegerakan tindakan susulan untuk menyelesaikan isu berbangkit berkaitan pemotongan gaji yang dihadapi pemain-pemain Kelantan.

Eksekutif Undang-Undang PFAM, Syafiq Jebat berkata, pihaknya memiliki prosedur untuk cuba memastikan isu berbangkit dapat diselesaikan mengikut lunas undang-undang bola sepak.

“Secara umum, masalah ini timbul sebab isu kontrak, benda-benda ini saya tidak katakan rumit tetapi ada masalah yang boleh dikatakan ada pelanggaran dalam kontrak. Isu kontrak kita ada prosedur yang boleh kita ambil untuk langkah seterusnya.

“Kita boleh buat sedemikian (bertemu atau menghantar surat kepada Kelantan FC) cuma kita terima laporan, kita pro­ses apa sepatutnya. Tidak ada masalah untuk bincang cuma paling penting sekarang kita jaga pemain.

“Kita mahu dapatkan penyelesaian terbaik untuk pemain,” katanya ketika pertemuan dengan dua pemain Kelantan, Farhan Abu Bakar dan Afzar Akbar semalam.

Kelmarin, peminat bola sepak tempatan digemparkan dengan pendedahan dibuat Farhan menerusi IG Story miliknya yang mendakwa gajinya dipotong dan isu kewangan mengakibatkan keretanya ditarik oleh pihak bank.

Mengulas lanjut, Syafiq menjelaskan apa juga tindakan adalah berlandasan saluran bola sepak dan bakal membabitkan pemegang taruh seperti Persa­tuan Bolasepak Malaysia (FAM), Liga Bolasepak Malaysia (MFL) serta kelab terlibat.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI