fbpx

Bukan rimas, tapi utamakan karier – Syafiq Kyle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
SYAFIQ KYLE

KUALA LUMPUR – “Sedikit kecewa tetapi tidak perlu lagi dipanjangkan, fokus tentang kerjaya.”

Itu respons pelakon popular, Syafiq Kyle memohon jasa baik semua pihak agar turut memberikan tumpuan soal kerjaya seninya berbanding kisah peribadi yang acap kali diberi perhatian.

Syafiq bagaimanapun langsung tidak pernah berasa rimas apatah lagi bosan setiap kali kisah peribadi, terutama soal jodoh yang sering dirisik, namun agak terkilan apabila topik tersebut yang ‘dijual’ berbanding hasil kerja yang dipersembahkan kepada umum.

“Saya cuma nak jelaskan tentang kebimbangan saya. Saya bekerja dari Januari hingga September tanpa henti dan saya ada beberapa promosi drama.

“Setiap kali saya hadir untuk promosi, tidak ada satu pun yang memberikan fokus tentang drama saya.

“Di sini saya rasa sedikit kecewa tapi tak mengapa, saya rasa tidak perlu lagi untuk dipanjangkan,” katannya sedikit terkilan.

Kekecewaan tersebut difahamkan merujuk kepada kisah percintaan dan perancangan perkahwinannya dengan pelakon Mimi Lana lebih diberi perhatian. Pelakon yang sebelum ini terkenal menerusi drama bersiri Nur itu bagaimanapun tidak menyalahkan mana-mana pihak berhubung perkara tersebut.

“Saya tidak salahkan sesiapa cuma nak minta jasa baik semua pihak untuk memberikan lebih fokus juga terhadap promosi dan karya,” katanya ketika ditemui pada malam gala drama terbaharunya, One Cent Thief terbitan Astro malam tadi.

Bercerita mengenai One Cent Thief, Syafiq atau nama sebenarnya Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak membawakan watak sebagai Iman Shah, seorang pekerja bank yang berdepan tekan kewangan untuk membiayai kos rawatan dan melangsaikan hutang lapuk bapanya dengan ceti haram.

Berbekalkan kepintarannya, dia bertindak menggodam sistem keselamatan Bintang Bank, tempatnya bekerja untuk mencuri satu sen daripada setiap akaun pelanggan berdaftar.

Selain Syafiq, drama lapan episod tersebut arahan Ariff Zulkarnain tersebut turut dibintangi Azira Shafinaz, Faizal Hussein, Amerul Affendi, Sofia Jane, Aghonderan Sahadevan dan Fabian Loo.

One Cent Thief yang diinspirasikan daripada peristiwa sebenar dan pernah menggemparkan Malaysia sebelum ini bakal bersiaran bermula 8 Oktober menerusi saluran Astro Ria (104) merupakan drama premium diinspirasikan daripada – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI