fbpx
Asyraf Wajdi (kiri) menyampaikan #TuntutanRakyat kepada Ismail Sabri hari ini.

10 cadangan Pemuda UMNO kepada TPM

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Pemuda UMNO hari ini menyampai 10 cadangan kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika mengadakan kunjungan ke pejabat beliau hari ini.

Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr​. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, cadangan digelar #TuntutanRakyat tersebut merupakan cadangan untuk menambah baik Bantuan Rakyat yang dirumuskan oleh pihaknya.

“Datuk Seri amat komited dan bersetuju untuk jadikan semua #TuntutanRakyat ini sebagai keutamaan beliau setelah dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri.

“Bukan itu sahaja, Insya-Allah, dalam isu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) penuh, beliau juga akan memastikan tindakan tegas diambil agar tiada lagi kompromi untuk membolehkan kilang-kilang penyumbang infeksi virus dibuka sewenang-wenangnya,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook hari ini.

Antara tuntutan ataupun cadangan disampaikan itu termasuklah menyegerakan Bantuan Khas Covid-19, bank-bank tidak mengenakan faedah terakru bagi moratorium ditawarkan, menambah baik i-Citra serta bantuan khas kecemasan untuk peniaga-peniaga kecil. – K! ONLINE

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

POPULAR