fbpx

Extra Joss penaja penyiaran rasmi Liga Malaysia di Astro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Extra Joss kini menjadi penaja penyiaran rasmi Liga Malaysia di Astro.

KUALA LUMPUR – Extra Joss sangat berkomitmen untuk meningkatkan komuniti bola sepak global, dengan fokus khusus pada Malaysia.

Untuk tujuan itu, Extra Joss kini menjadi penaja penyiaran rasmi Liga Malaysia (Liga M) di Astro, yang merupakan langkah penting dalam menyelaraskan kegilaan bola sepak Malaysia.

Pengurus Negara Kalbe Malaysia Sdn. Bhd., iaitu syarikat induk pembuat Extra Joss,  Oktavianus berkata, di peringkat tempatan, mereka dengan bangga menjadi penaja siaran rasmi di Malaysia dan turut menyokong beberapa kelab bola sepak untuk memupuk bakat dan melibatkan peminat melalui acara dan inisiatif yang mendebarkan.

Menurutnya, di peringkat antarabangsa, Extra Joss menjalin perkongsian strategik dengan liga dan kelab bola sepak utama.

Oktavianus

“Tujuannya adalah untuk meningkatkan keterlihatan jenama global kami dan berhubung dengan peminat di seluruh dunia. 

“Penjajaran ini dengan penajaan bola sepak berasal dari nilai-nilai semangat dan ketekunan yang dikongsi antara sukan dan jenama itu sendiri,” katanya.

Tambahnya, bola sepak ialah sukan yang merangkumi keghairahan, dedikasi dan ketabahan. 

Dia percaya nilai itu juga sangat bergema dengan jenama mereka, oleh itu, mereka suka melibatkan diri dengan peminat bola sepak.

Malah, Extra Joss menekankan kuasa platform untuk mengukuhkan jenama syarikat, melibatkan penonton sasarannya dan mengembangkan kehadiran pasarannya, terutamanya dalam kalangan peminat bola sepak.

Mengulas lanjut, Oktavianus berkata, memanfaatkan status Astro sebagai saluran rumah sukan Malaysia dan populariti Extra Joss dalam kalangan peminat bola sepak Malaysia, kerjasama itu menawarkan peluang yang saling menguntungkan untuk meningkatkan kedua-dua jenama. 

“Kerjasama ini membolehkan kami mencapai khalayak peminat bola sepak yang lebih luas di seluruh negara melalui liputan siaran yang meluas pada platform Astro.

“Perkongsian ini melibatkan beberapa inisiatif dan kerjasama, dengan keterlihatan jenama menjadi kunci. 

“Extra Joss akan ditekankan semasa siaran perlawanan langsung, rancangan separuh masa, dan kandungan berkaitan bola sepak lain di Astro, meningkatkan keterlihatan dan pengiktirafan jenama kami di kalangan penonton,” jelasnya.

Tambahnya, mereka juga  merancang untuk melibatkan peminat melalui kempen interaktif, peraduan, dan pengaktifan semasa siaran perlawanan, mencipta pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan mengukuhkan hubungan  dengan peminat bola sepak di media sosial Extra Joss. 

Selain itu, mereka juga akan menyokong universiti dan program bola sepak sekolah menengah untuk memupuk bakat muda.

Extra Joss menonjol dalam pasaran Liga Malaysia, dengan produk uniknya yang meningkatkan tenaga dan disesuaikan dengan keperluan peminat bola sepak yang bersemangat. 

Dengan varian seperti Extra Joss Active yang menawarkan perisa seperti nanas, anggur, dan mangga, ia memenuhi pelbagai pilihan, sama ada dimakan secara bersendirian atau dicampur dengan susu untuk membakar semangat peminat semasa perlawanan. 

Joss tambahan datang dalam format serbuk yang sangat mudah dibawa ke mana-mana dan boleh dicampur dengan susu, membolehkan semua orang menikmati minuman itu semasa menonton perlawanan bola sepak untuk memberi mereka tenaga untuk menyokong kelab kegemaran mereka.

Memandang ke hadapan, Extra Joss menjanjikan kejutan akan datang untuk pelanggan setia, merancang pengembangan dalam sokongan sukan dan kehadiran pasaran. 

Dengan menggunakan tajaan syarikat, ia menyelaraskan kempen pemasaran bersepadu yang merentasi platform digital dan acara langsung, memupuk pengalaman yang tidak dapat dilupakan bagi peminat bola sepak.

Penglibatan Extra Joss melangkaui siaran, dengan pengaktifan di lapangan di stadium dan zon interaksi peminat interaktif, memastikan pengalaman jenama yang holistik. 

Penyepaduan media sosial menguatkan usaha ini, menggalakkan peminat berkongsi pengalaman mereka dan mengambil bahagian dalam promosi eksklusif.

Dengan memerhatikan trend digital yang berkembang, Extra Joss meningkatkan kehadiran media sosialnya melalui perkongsian dengan pengaruh bola sepak dan inisiatif kandungan jenama bersama. 

Hubungan mereka dengan Astro sebagai saluran sukan utama di Malaysia mengukuhkan lagi kedudukan mereka sebagai minuman tenaga pilihan di kalangan peminat bola sepak, mewujudkan sinergi yang saling menguntungkan.

Sementara itu, Oktavianus berkata, dalam masa terdekat, mereka mempunyai kejutan yang menarik untuk pelanggan setia. 

“Kami terus berusaha untuk meluaskan rangkaian produk kami dan mengeratkan hubungan dengan pelanggan kami yang dihargai.

“Kami berdedikasi untuk mengembangkan sokongan kami untuk aktiviti sukan di universiti dan sekolah menengah di seluruh Malaysia akan memperkasakan lebih ramai rakyat Malaysia untuk kekal bertenaga setiap hari dan mencapai lebih banyak prestasi,” terangnya. 

Beliau juga menghuraikan pendekatan Extra Joss untuk memaksimumkan penajaannya melalui kempen pemasaran bersepadu yang merangkumi pelbagai saluran, termasuk media digital dan sosial. 

Usaha ini bertujuan untuk mewujudkan penglibatan jenama yang padu dan berimpak dengan peminat bola sepak. 

Selain itu, jenama itu mengatur pengaktifan di lapangan yang melibatkan diri di stadium, memastikan pengalaman yang luar biasa untuk peminat.

Semasa siaran atau acara bola sepak secara langsung, Extra Joss aktif terlibat dengan penonton, mengadakan peraduan dan pemberian hadiah secara langsung untuk mencipta pengalaman yang tak terlupakan dan menaikkan semangat. 

Syarikat ini juga menubuhkan zon interaksi peminat di stadium atau lokasi acara, menawarkan aktiviti interaktif berkaitan dengan bola sepak dan Extra Joss, serta mencipta momen-momen yang tak terlupakan untuk peserta.

Selain itu, Extra Joss menyelaraskan penajaan dan aktivitinya dengan platform media sosial, menggalakkan peminat untuk berkongsi pengalaman mereka melalui ‘hashtag’ dan pengendalian acara khas, sekaligus meningkatkan penyebaran dan penglibatan melalui saluran digital. 

Penawaran produk dan diskaun eksklusif turut memperkuat strategi penglibatan jenama, menawarkan barang dan promosi berkaitan bola sepak yang unik kepada peminat semasa siaran langsung atau acara.

Seiring dengan perkembangan media digital dan platform sosial, Extra Joss menyesuaikan strateginya untuk lebih berinteraksi dengan peminat dan pelanggan. 

Ini termasuk kerjasama dengan pengaruh bola sepak serta penyiar dan platform dalam talian untuk menghasilkan kandungan dan aktiviti bersama yang menarik.

Dalam pada itu, Extra Joss sebagai Penaja Penyiaran Rasmi Liga Bola Sepak Malaysia di Astro menandakan satu kemajuan yang ketara dalam menyelaraskan jenama dengan semangat bola sepak Malaysia. 

Ketua Sukan di Astro, Nicholas John berkata, mereka sangat teruja kerana Extra Joss menjadi penaja siaran rasmi Liga Bola Sepak Malaysia untuk musim yang akan datang. 

Menurutnya, pihaknya semakin giat menjalankan kerjasama strategik untuk menangkap pelbagai peluang yang ada untuk meningkatkan pengalaman menonton Liga Bola Sepak Malaysia bagi pelanggan mereka.

“Oleh itu kami sangat gembira kerana Extra Joss menyediakan penglibatan yang menarik dengan peminat sebagai sebahagian daripada penajaan ini. 

“Dengan ExtraJoss menjadi sebahagian daripada pasukan kami, kami yakin musim ini akan menjadi satu yang hebat dan kami tentunya menantikan kerjasama masa depan yang akan memberi lebih banyak manfaat kepada pelanggan kami,” jelasnya. – KOSMO!ONLINE

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI