fbpx

Rujuk? ‘Buat masa ini tiada’ – Farid Kamil

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Farid memberitahu, dia tidak akan rujuk semula dengan bekas isteri, Diana Danielle buat masa sekarang.

PETALING JAYA – “Buat masa ini tiada.”

Demikian respons aktor, Farid Kamil mengenai kemungkinan dia dan bekas isteri, Diana Danielle akan rujuk kembali dalam tempoh idah selepas disahkan bercerai talak satu pada 10 Ogos lalu.

Menurut Farid, 42, dia menyerahkan semua ketentuan hidupnya kepada Tuhan dan menerima semua takdir dengan hati yang reda.

“Jodoh dan maut itu ditangan Allah dan saya tidak tahu apa perancangan Tuhan malah cuma menjalani semua ini dengan berlapang dada.

“Untuk proses memujuk atau rujuk, buat masa ini tidak ada,” katanya kepada Kosmo! Online selepas prosiding tuntutan hadanah di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Shah Alam semalam.

Terbuka berkongsi kehidupan dengan berstatus duda, dia percaya dengan semua ketentuan Tuhan yang sudah diaturkan buatnya sejak azali lagi.

“Sebenarnya masa depan ini telah tertulis sejak awal lagi dan setiap yang ditakdirkan saya terima sahaja.

“Kehidupan sendiri, Ini pengalaman yang baru. Saya perlu tempuhi dengan keredaan dan kerelaan hati namun apa yang pasti saya tahu ialah saya tetap disayangi.

“Sukar? Mula-mula saya hidup sendiri, bersama dan kini kembali solo. Ini satu perjalanan hidup yang sudah tertulis dan hanya menghadapinya dengan tenang,” jelasnya.

Ditanya tentang penglibatan dalam beberapa majlis agama baru-baru ini, pelakon filem Anwar: The Untold Story itu mengakui baru sahaja selesai menyertai program suluk.

Suluk bermaksud mendekatkan diri dengan Tuhan menerusi cara seperti pengasingan diri untuk bertafakur.

“Alhamdulillah, saya baru selesai sertai program bersuluk.

“Saya rasa itulah taufik dan hidayah yang diperolehi selepas apa yang berlaku (perceraian),” jawabnya ringkas.

Semalam, Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam menetapkan hak penjagaan penuh dua anak Farid iaitu Muhammad, 10, dan Aurora, 8, menjadi milik Diana.

Bagaimanapun, Farid masih diberikan hak lawatan anak mengikut perjanjian secara global yang sudah dipersetujui kedua belah pihak.

Terdahulu, Farid dan Diana sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari pada 10 Ogos lalu.

Farid melafazkan cerai talak satu di hadapan Hakim Syarie, Shukran Yusof menerusi aplikasi Google Meet memandangkan dia mengalami masalah kesihatan kesan akibat jangkitan Covid-19.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI