fbpx

Mamat nak satukan Jep, Shuib di kedai kopi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Mamat (tengah) meluahkan hasrat untuk menemukan sahabat baik yang kini dikatakan dingin, Shuib dan Jep.

SERDANG – “Dapat minum kopi bertiga pun dah cukup”.

Demikian luahan bekas anggota Sepah, Mamat atau Mohd. Nor Murad yang pernah terfikir untuk menemukan dua sahabat baik yang kini dingin, Jep dan Shuib dalam suasana santai seperti suatu ketika dulu.

Sebagai individu yang menghimpunkan kumpulan itu sekitar 17 tahun lalu, pelawak itu berasa bertanggungjawab menjernihkan semula hubungan antara sesama rakan karibnya demi sebuah ukhwah.

“Saya kumpulkan Jep dan Shuib pada sekitar 2006. Ditakdirkan kami menang dan kemudian menjadi juara lagi. Dari hidup susah, ada yang sudah ke tahap jutawan, jadi orang penting.

“Saya pun tak sangka terjadinya isu sebegini dan soal perpecahan berbangkit. Secara peribadi memang saya mahu satukan mereka, tetapi bukan dalam keadaan sekarang ketika masing-masing sibuk.

“Saya pun suka dapat duduk sekali dengan mereka sambil mengenang kisah lampau kami, bergelak ketawa, bukan bercerita hal kerja. Sebenarnya kami ada kod bahasa kami sendiri,” katanya ketika ditemui Kosmo! Online pada malam akhir Mega Spontan, baru-baru ini.

Mengakui rindukan momen bersama rakan-rakannya, selebriti asal Johor itu turut mendedahkan sering berjumpa Jep atau Muhd Nadzri Zainal Abidin sementelah dengan Shuib, mereka berhubung ketika kenduri pernikahan usahawan tersebut.

“Rindu memang rindu sebab Sepah adalah kumpulan terbaik yang saya ada. Cuma untuk duduk bertiga, saya minta doakan saja. Dapat minum kopi bersama-sama pun dah cukup,” katanya.

Sebelum ini, kemelut antara Jep dan Shuib atau Shahmira Muhammad tampak ketara selepas pelawak itu tidak menyertai jelajah reunion Sepahtu, tetapi menerima undangan terbabit dengan program lawak bersama kumpulan lain.

Bagi memperjelaskan situasi Jep mendedahkan punca rakannya itu meninggalkan Sepahtu, namun situasi semakin panas apabila ibu Shuib seakan-akan memberi komen balas, selain Jep turut mendedahkan tidak dijemput ke kenduri kahwin sahabatnya itu, baru-baru ini. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI