fbpx
KEADAAN van dinaiki mangsa yang remuk selepas terlibat nahas di Kilometer 207 PLUS arah selatan berhampiran Alor Gajah, Melaka.

Tiga lelaki tersepit lebih 30 minit nahas van

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

ALOR GAJAH – Tiga lelaki tersepit lebih 30 minit selepas van dinaiki mereka merempuh sebuah lori di Kilometer 207 Lebuh Raya Utara-Selatan (arah selatan) berhampiran Alor Gajah di sini, hari ini.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Gajah, Pegawai Bomba Kanan I (KUP) Asnizam Kamberon berkata, nahas dipercayai berlaku kira-kira pukul 1.55 petang melibatkan sebuah van jenis Toyota Hiace.

Katanya, pasukannya menerima laporan pada pukul 2.02 petang dan sepasukan 12 anggota bersama-sama dua jentera serta sebuah unit Pasukan Perkhidmatan Penyelamatan Perawatan Kecemasan (EMRS) dikejarkan ke lokasi.

“Pasukan tiba pada pukul 2.22 petang dan mendapati telah berlaku kemalangan melibatkan sebuah van yang merempuh bahagian belakang lori.

“Terdapat tiga orang mangsa di dalam van tersebut dan setakat pukul 3 petang tadi operasi mengeluarkan mangsa masih dijalankan kerana bahagian hadapan kenderaan itu remuk teruk,” katanya ketika dihubungi pemberita di sini, hari ini.

Tambahnya, tiga pegawai perubatan Kementerian Kesihatan (KKM) turut berada di lokasi bagi memberikan bantuan awal perubatan. – KOSMO! ONLINE

POPULAR