fbpx

Restoran konsep ‘kurang ajar’ dibuka di Jakarta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Pekerja Karen’s Diner didakwa sering bergaduh dengan pelanggan. - Twitter

JAKARTA – Restoran yang tular di media sosial kerana konsep layanannya yang lasak dan kurang ajar kepada pelanggan, Karen’s Diner baru sahaja dibuka di Jakarta, lapor portal berita Wolipop hari ini.

Ramai orang mengunjungi restoran itu berkongsi pengalaman mereka di media sosial. Namun, daripada video yang tersebar, ia mendapat kritikan daripada netizen.

Di Jakarta, restoran yang pertama kali dibuka di Australia itu bekerjasama dengan restoran burger tempatan di kawasan Panglima Polim.

Netizen menganggap konsep perkhidmatan Karen’s Diner tidak sesuai untuk dilaksanakan di Indonesia.

Menurut akaun Twitter @goodghan, konsep Karen’s Diner tidak sesuai dengan etika dan adab yang menjadi pegangan masyarakat Indonesia.

Sebabnya, dalam video yang dikongsi pengunjung, pelayan restoran itu dilihat bertengkar, memaki hamun, malah mencaci pelanggan.

Pelayan di Karen’s Diner juga pernah bergaduh dengan pesohor Youtube, Indira Kalistha. Mereka bergaduh sehingga menjerit sesama sendiri.

Kejadian itu turut dimuat naik oleh Indira di akaun YouTube dan Instagram miliknya yang turut mendapat pelbagai komen daripada netizen.

Menurut netizen, cara pelayan di Karen’s Diner Indonesia kelihatan tidak benar dan direka-reka.

Jika di luar negara, pelayan mereka sememangnya mempunyai perangai buruk, manakala di Indonesia pula timbul tanggapan membuli pelanggan.

Terdapat juga insiden di mana pelanggan mendapati makanan mereka diletakkan banyak sos dan dicampak. Ia dianggap netizen sangat berbeza dengan konsep asal Karen’s Diner. – Agensi

 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI